Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"nismo planirali raskid, ali..."

Mamić oprao Boyse i otkrio razloge razlaza s Bjelicom: "Oni su aktivisti, a ne navijači"

Trener Dinama Zoran Mamić progovorio je o mnogim zanimljivim temama oko modrog kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi trener Dinama Zoran Mamić gostovao je na HNTV-u u emisiji 'Mali nogometni razgovori' te je progovorio o brojnim temama oko hrvatskog prvaka. Jedne od najzanimljivijih stvari definitivno je bila njegova verzija priče rastanka s Nenadom Bjelicom, kao i njegovo viđenje navijačke skupine Bad Blue Boys.

"Mi se nismo planirali rastati s Nenadom Bjelicom. Bjelica je imao podršku kluba i svih ostalih u njemu kao niti jedan drugi trener do sada. Nakon samo godine dana dobio je dvostruko bolji ugovor. Napravio je i rezultate da se razumijemo. On i momčad su najzaslužniji, ali klub je omogućio platformu, sjajne uvjete i kadar igrače, ekonomske uvjete. Ne može biti da se kod uspjeha govori samo o Bjelici i igračima, a kad je neuspjeh, onda su krivci Zdravko Mamić i nesposobna Uprava", kazao je Zoran Mamić, koji će imati veliki zadatak, možda i nemogući, pridobiti Bad Blue Boyse na svoju stranu u idućoj sezoni.

gol expired Cristiano Ronaldo i Juventus na čekanju: Davljenik "okrenuo" Staru damu i produljio prvenstvo divider

"Kad su Bad Blue Boysi u pitanju, ne želim se s njima previše opterečivati. BBB mene ne trebaju voljeti, ali trebaju pokazati ljubav prema klubu i momčadi. Bodriti momčad. Ne mogu prihvatiti da ti dečki ne navijaju za Dinamo", kazao je Mamić i nastavio.

"Kada čujete repertoar njihovih pjesama, oni uglavnom pjevaju o sebi, ne reagiraju kada Dinamo postigne pogodak, ne tuguju kada Dinamo primi pogodak. Kod njih ne vidite reakciju kada je momčadi teško kao što je bilo protiv Hajduka kada smo imali igrača manje", smatra novi trener Dinama, te dodaje da im je to i rekao na sastanku.

gol expired Dinamo predstavio nove dresove za iduću sezonu: "Nestao" treći dres, ništa više osim plave boje divider

"To sam im rekao na sastanku, na to su se jako uvrijedili. Siguran sam da većina te grupe ne poznaje igrače. Pitao sam ih zašto ne skandiraju igračima. U deset godina možda se na prste jedne ruke može nabrojati igrače kojima su skandirali. Kad sam ih pitao zašto je to tako, kazali su da igrači to nisu zaslužili. Rekli su mi da će, ukoliko ja ostanem trener, urinirati po momčadi i po klubu. To budi želju da im se pokaže i da napravimo pravi rezultat. Kada počnu navijati za momčad ja ću ih zvati navijačima, ovako su za mene samo aktivisti. Jednom se bore protiv Tuđmana, Canjuge, Šoića, Mamića... Uvijek nađu nekoga. Navijaj za momčad, dečki su to zaslužili", zaključio je Mamić mlađi.

gol expired Eksplodirao nakon poraza od Liverpoola: "Osvojio si prvenstvo, ali ne moraš zato biti bahat" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider