Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"glupo je od ljudi..."

Ogorčenje nakon što je Mamić ostao na klupi Dinama: "Pokrao je klub i opet sjeda na klupu"

Zoran Mamić ostaje na funkciji trenera Dinama, ali i na funkciji sportskog direktora.

Zoran Mamić ostaje trener Dinama i u sljedećoj sezoni, a i dalje će obnašati funkciju sportskog direktora. Tako je Uprava modrog kluba odlučila vratiti trenera s kojim je momčad od 2013. do 2016. ostvarivala dobre rezultate, ali i trenera protiv kojeg su navijači nedavno prosvjedovali ispred Maksimira.

"Prilikom donošenja ove odluke vodili smo računa da Zoran Mamić kao bivši trofejni igrač, kapetan momčad, dugogodišnji sportski direktor a od 2013. do 2016. glavni trener, najbolje poznaje sustav Dinama. To je osobito važno u svjetlu činjenice da će odmah po završetku postojeće sezone biti započeta nova sezona, u kojoj su naše ambicije osvajanje novog naslova prvaka Hrvatske i plasman u neku od UEFA liga", stoji u priopćenju Dinama.

gol expired Brbiću stigao ekspresni odgovor udruge Naš Hajduk: "Degutantno je čitati njegova prozivanja" divider

Zoran Mamić ostat će i na poziciji sportskog direktora, a ovim odlukama iz Maksimira porazgovarali smo se iskusnim HNL vukom Ilijom Lončarevićem, koji je nakon Bjelice još u travnju precizno prognozorirao kako Dinamo prihvaća mlade trenere poput Jovićevića.

"Pa, prihvaća vrlo dobro dok ne dođe u pitanju rezultat. Onda to odlično prihvaćanje,dobra vjera i poticaji itd padaju u vodu istog trenutka i remeti se. Mladi trener odlazi, idemo ponovo s nekim drugim trenerom i tako dalje", govorio je Lončarević prije tri mjeseca. 

Sada ovaj novi potez Uprave kluba vidi kao novo srljanje i očekivanu posljedicu nakon, kako sam naglašava, odluke da se smjeni Nenad Bjelica.

gol expired Brbić ipak odlazi iz Hajduka: "Ponižavajući je način na koji mi je udruga Naš Hajduk iskazala nepovjerenje" divider

"Glupo je od ljudi koji smatraju da će novi trener, da će nova metla pomesti sve one negativnosti koje su bile prije. Pogotovo što je ovo stanje u momčadi ipak bilo puno, puno u psihološkom smislu i u smislu atmosfere bilo puno gore nego što je bilo zadnjih godina nakon odlazaka trenera, dolazak novih itd. I o tome se moralo voditi računa", smatra bivši trener Dinama. 

A pitanje je koliko Dinamo vodi računa i o mišljenju svojih navijača jer Bad Blue Boysi su nedavnim mirnim prosvjedom pred Maksimirom jasno dali do znanja klubu da ne žele Zorana Mamića za trenera Dinama.

Reakcija je stigla i iz Udruge "Dinamo to smo mi".

"Nije logično da netko tko je s te pozicije optužen i nepravomoćno osuđen da je pokrao klub sada ponovno sjedi na klupi Dinama. Mislimo da je to ruganje hrvatske države, rugaje pravnog poretka i da to ne ide na čast nikom tko živi u Republici Hrvatskoj", kazao je Juraj Ćošić.

No to navijačko nezadovoljstvo, sada će mu biti dodatno opterećenje.

"Kako će se on uhvatit u koštac sa svim tim problemima. Navijačkim, stanjem u svlačionici itd. Ja osobno mu ne bih volio biti u koži, to je sigurno", smatra Lončarević.

gol expired Igrokaz završen: Stigao pravi teškaš! Uprava Dinama imenovala trenera za novu sezonu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider