Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nisam, majke mi"

Zloglasni ugriz koji je Liverpool stajao naslova prvaka: Otkriveno kako je Suarez lagao čak i suigračima

Prije sedam godina Luis Suarez napravio je incident o kojem se i danas priča…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Većina će se složiti da je Luis Suarez sjajan golgeter. Već godinama važi za ponajboljeg napadača na svijetu, no isto tako će se mnogi složiti da nije baš poznat po sportskom ponašanju, najblaže rečeno.

Urugvajac je tko zna koliko puta pokazao da je u žaru borbe spreman na sve. Podugačka mu je lista prljavih poteza; provociranje suparnika na sve moguće načine, simuliranje prekršaja, bacanje i ronjenje u protivničkim šesnaestercima dođe mu za dobar dan. Nije jedini, ako mu je to opravdanje.

gol expired Ferrari zaprijetio napuštanjem Formule 1! divider

No prava specijalnost mu je griženje suparničkih igrača. Barem je nekoć bila. Zbog toga je dobio razine nadimake, pout Gricko ili Vampir. Malo je bilo takvih ugriza u povijesti nogometa. Suarez je to napravio čak triput u karijeri. Barem je tri puta zabilježeno, moguće da ih je bilo još. Jednom dok je igrao za Ajax, jednom u dresu Liverpoola i jednom čak i na Svjetskom prvenstvu.

Suarez ugrizao Ivanovića i ostao na travnjaku

Jedan od najpoznatijih Suarezovih incidenata dogodio se prije sedam godina, točnije 21. travnja 2013. na Anfieldu. Suarez je tada igrao za Liverpool protiv Chelseaja u Premierligi. Igrala se 66. minuta, Chelsea je vodio 2:1. Nakon jednog naguravanja pred golom Chelseaja, Suarez je krvnički ugrizao za nadlakticu stopera londonskih plavaca Branislava Ivanovića.

gol expired Karius se vraća: Klub mu ostao dužan, zaigrat će za Liverpool prvi put nakon ONOG finala? divider

Napravio je to tako vješto da sudac uopće nije zamijetio incident. Suarez nije dobio ni žuti karton, ali uhvatile su ga kamere. Na snimci se jako dobro vidjelo što je napravio. Nije bilo dileme da će biti kažnjen.

Urugvajac je dobio deset utakmica suspenzije. Zanimljivo je prisjećanje Jamieja Carraghera na tu utakmicu, koja je na kraju završila 2:2. Suarez je duboko u sudačkoj nadoknadi postigao izjednačujući pogodak.

Lagao čak i suigračima

Carragher je u to vrijeme bio Suarezov suigrač u Liverpoolu, a sada je jedan od prominentnijih komentatora u britanskim medijima.

„Kada smo ušli u svlačionicu, Suarez je isprva negirao da je ugrizao Ivanovića. Možda se nadao da ga kamere nisu ulovile. Kako god, mislim da je taj događaj imao veliki utjecaj na našu iduću sezonu, u kojoj smo se borili za prvaka. Nije imao pravo igranja prvih sedam ili osam kola“, prisjetio se Carragher i nastavio:

gol expired Pele tvrdi da je ovo njegov najbolji gol u životu: TV prijenosa nije bilo, ali ipak ga možemo vidjeti divider

„U tom razdoblju izgubili smo od Southamptona kod kuće 1:0 i remizirali sa Swanseajem u gostima. Dakle, u vjetar je otišlo pet bodova koji su nam na kraju puno nedostajali. Budući da je Suarez te sezone bio u velikoj formi, postigao je 31 gol, sigurno je bio najbolji igrač lige, dobre su šanse da bi te dvije utakmice drukčije završile da je bio na travnjaku. Gledajući na taj način, može se reći da je taj incident skupo stajao Liverpool.“

Redsi su u posljednja tri kola prosuli vodstvo koje su teškom mukom stekli dugačkim nizom pobjeda i na kraju su zaostali za Manchester Cityjem dva boda. Steven Gerrard možda ne bi imao noćne more da je Saurez igrao na početku prvenstva. I za Gerrarda je bio koban isti suparnik. Aludiramo na onaj čuveni trenutak kada se poskliznuo na utakmici s Chelseajem u završnici sezone.

"Čovjek koji želi pobjedu po svaku cijenu"

Carragher se osvrnuo i na prošlosezonsku slavnu utakmicu Liverpoola i Barcelone na Anfieldu. Redsi su nadoknadili 0:3 s Camp Noua, prošli u finale i naposljetku osvojili Ligu prvaka.

Carragher sugerira da je Suarez na toj utakmici pokušao iznuditi crveni karton za Andrewa Robertsona, no našao je i riječi pohvale za Urugvajca.

Florentino Perez i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Je li moguće? Barca nudi svoj legendarni stadion predsjedniku Reala divider

„Na neki način mu se ipak divim. Njegova želja za pobjedom je nevjerojatno. U stanju je sve učiniti za pobjedu. Čak i kada je morao istrčati na travnjak bivšeg kluba, uopće se nije brinuo kako će reagirati navijači. Dao je sve od sebe da sudac isključi Robertsona. Unatoč bučnom negodovanju publike i naelektriziranoj atmosferi, pokušavao je na sve načine iznervirati Liverpoolove igrače. Iako sam bjesnio gledajući što radi, na neki način ipak mu se divim jer to je ono što ga čini posebnim igračem. On je čovjek koji želi pobijediti po svaku cijenu“, zaključio je Carragher.

 

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider