Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traže sponzora

Je li moguće? Barca nudi svoj legendarni stadion predsjedniku Reala

Barcelona traži sponzora za ime svojeg legendarnog stadiona…

Florentino Perez i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U ponedjeljak je procurila informacija da Barcelona za sljedeću sezonu namjerava dodati sponzorsko ime svojem stadionu Camp Nouu.

To bi bilo prvi put u povijesti da Barca mijenja ime svojem legendarnom stadionu, koji je već desetljećima po broju mjesta najveći u Europi.

Barcelona tvrdi da se na to odlučila kako bi prikupila novac potreban za istraživačke projekte i borbu protiv koronavirusa u svijetu, ali i kako bi financirala druge svoje potrebe, poput obnove stadiona. Katalonci se nadaju iznosu većem od 10 milijuna eura.

Tako bi još jedna Barcina tradicija mogla pasti, kao što je prije nekoliko godina pala i višedesetljetna navada Katalonaca da nemaju sponzora na dresu.

gol expired Zvijezda Intera morala se ispričati nakon suludih izjava o početku koronavirusa u Italiji divider

O dodavanju sponzorskog imena stadionu spekulira se već duže vrijeme, posebice otkako je postala jasno da će Barca krenuti u veliki projekt temeljite obnove Camp Noua.

Međutim, kao grom iz vedrog neba odjeknula je vijest da je Barcelona spremna ponuditi pravo na sponzorstvo imena svojeg legendarnog stadiona predsjedniku Real Madrida Florentinu Perezu. I to nije šala.

Glasnogovornik Barcelone Josep Vivas izjavio je da ostavlja otvorenom mogućnost da prava na sponzorsko ime prepuste velikoj španjolskoj građevinskoj kompaniji ACS, čiji je predsjednik i vlasnik dobrog dijela paketa dionica (12,5 posto) upravo predsjednik Reala.

gol expired Nijemci uskoro nastavljaju s Bundesligom, pogledajte kako se pripremaju navijači divider

Radi se o građevinskoj kompaniji koja ima godišnji prihod od 35 milijardi eura i zapošljava 210 tisuća ljudi. Smatra se jednom od najvećih u Europi u svom segmentu poslovanja.

Barcelona u svojem projektu solidarnosti traži sponzorskog partnera samo za sljedeću sezonu, ali taj ugovor bio bi pilot-projekt za sljedeći desetogodišnji ugovor.

„Barcelona je više od kluba. Mi smo ponosni na taj status i želimo ga očuvati“, kaže glasnogovornik Barcelone Jose Vivas referirajući se na odluku vodstva kluba da financijski pomogne zajednici u ovim teškim vremenima.

gol expired Uspoređivali su ga i s Messijem, a on je u ispovijesti ustvrdio: "Najveći sam propali talent" divider

Na pitanje bi li Barcelona pristala da Perezova kompanija stavi svoje ime na njezin stadion, Vivas bez krzmanja odgovara: „Ako bi pristali na naziv Camp Nou ACS, ne bi bilo nikakvih problema. Mi smo otvoreni prema svim tvrtkama.“

Hoće li se predsjednik Reala drznuti da pošalje ponudu i na taj način sudjeluje u humanitarnoj akciji Barcelone? Nije isključeno. Budući da to zaključuje i katalonski dnevnik Sport, ta se opcija mora uzeti u obzir.

gol expired Barcelona ga je dovela u panici i već ga se želi riješiti, ali njemu se ne žuri: "Želim postati legenda Barce" divider

Ipak, realnije je da će Barca naći nekog drugog sponzora. Mundo Deportivo piše o mogućnost suradnje s Nikeom, američkom tvrtkom za proizvodnju sportske opreme. Nike je već godinama jedan od glavnih sponzora Barcelone. Katalonci nose dresove s potpisom Nikea.

Ideja je da se napravi suradnja s Nikeovim brendom koji nosi ime po Michaelu Jordanu, po mnogima najboljem košarkašu svih vremena. Radi se o brandu Air Jordan, pa bi naziv stadiona bio Air Camp Nou. Lionel Messi na travnjaku stadiona koji nosi Jordanov naziv. Dosta simbolike.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider