Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odgovor nk-u osijek?

Izbornik zagonetno odgovorio na kritike iz Hrvatske: "Neka se pljuje, to je ionako sve naručeno"

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić bio je jako zadovoljan i ponosan nakon utakmice protiv Meksika i pobjede 1:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zlatko Dalić bio je jako ponosan na igrače koji su zaigrali protiv Meksika u drugoj prijateljskoj utakmici na američkoj turneji i upisali pobjedu 1:0. Mnogi su mu zamjerali što je čak šestoricu prvotimaca s utakmice protiv Perua (0:2) poslao kući, no hrvatski izbornik ni najmanje ne žali zbog takve odluke.

"U Hrvatskoj, kao i u Meksiku, postoji veliki pritisak jer se svi vole žaliti i svi se bave izborničkim poslom. No želio sam ovakve dvoboje kako bih vidio i svoje mlađe igrače na djelu. Protiv Perua bili smo loši, a sada smo igrali onako kako hoću, pri čemu su igrači dali sve od sebe. Meksiko je dobar, ali nije nam stvarao izrazite šanse. Dobro smo stajali u obrani, bili smo dobro organizirani, to je naša zasluga i zato je ova pobjeda izrazito važna. Meksičkom sam izborniku prije utakmice objasnio svoje razloge, posebno za Modrićevo neigranje.

Jasno mi je da je bio razočaran jer svi žele igrati protiv najboljih, ali najavio sam mu da su i naši mladi igrači kvalitetni. Oni nisu ništa lošiji od zvijezda koje su se vratile u svoje klubove. Reprezentacija nam ima fantastične pojedince, no na velikim natjecanjima teško prolazimo skupine i s tim ne možemo biti sretni. Imamo zvijezde, ali gubimo na završnim turnirima. Želim saznati što se događa te sam protiv Perua i Meksika pokušao detektirati taj problem. Nisam želio ostati u Europi i pobijediti neku manju reprezentaciju 5:0, tada ne mogu saznati ništa", rekao je Zlatko Dalić u razgovoru s novinarima.

"Dobio sam ono što sam želio. Neki su se nametnuli i pokazali da mogu igrati. Veseli me kompaktnost, zajedništvo, teško je igrati protiv ovakve momčadi kao Meksiko, koja je napaljena i agresivna. Nisam kukavica i idem glavom kroz zid. Ako bude dobro, bit ću sretan, ako ne, spreman sam otići", kazao je izbornik Hrvatske.

"Čestitam svojim igračima koji su odigrali kompaktno. Bila je to teška utakmica, vrlo agresivna i vrlo komplicirana. Dobra stvar je da smo upisali pobjedu", rekao je Dalić.

Iako nije želio izdvajati pojedince, Dalić je istaknuo:

"Rebić je odigrao fantastično na svojoj poziciji i preskočio Perišića, neka sada Perišić preskoči njega. Odličan je bio i Kovačić, a sjajna mi je vijest i igra Ćorluke nakon godine dana stanke. Pjaca još nije uhvatio punu formu, a uspije li, imat ćemo s njime i Rebićem sjajan tandem na krilima.

Sada znam ono što nisam znao prije. Svaka čast dečkima na zalaganju, naši su mladići pokazali da mogu biti kvalitetniji i bolji te da se mogu nametnuti i uzeti svoje mjesto u reprezentaciji. Međutim, ima još mnogo do Rusije, čeka nas još puno posla, a nažalost je Badelj osjetio problem s koljenom, dok je Vrsaljko izašao preventivno.

Vidjet ćemo još neke stvari protiv Brazila i Senegala, ali svakako sam optimist. Nisam kukavica, ne bojim se, znam svoj cilj i svoj plan. Radit ću kako mislim da treba. Nitko nije siguran u prvoj jedanaestorici, ja ne mogu trpjeti igrače koji žive na staroj slavi. Neću se povući, sakriti i čekati što će se dogoditi. Rakitića pak mogu samo pohvaliti.

Razgovarao sam s njime kao i s ostalima, imao je poziv Barcelone da se vrati, no rekao je: 'Ne, šefe, ostajem zbog tebe i zbog reprezentacije'. Kući ću se vratiti sretan, a nadam se da ćemo na SP-u ispuniti prvi cilj i proći skupinu te mislim da možemo napraviti i nešto još veće".

Nakon poraza od Perua mnogi su Daliću zamjerili i pristup njegovih igrača, koji je bio vrlo blag i beskrvan.

"Ne razumijem zašto takvi napadi iz Hrvatske nakon Perua. Debakl, skandal, svađa, ništa ne valja. U redu, to je Hrvatska i tu se uvijek pljuje po nekome. Ali neka se priča i piše što žele, to je ionako sve naručeno", rekao je zagonetno izbornik Hrvatske.

Je li Zlatko Dalić pritom mislio na kritike NK Osijeka, koji je u dva navrata priopćenjem za javnost kritizirao njegov popis igrača za američku turneju? Podsjetimo, mladi predsjednik NK-a Osijek Ivan Meštrović nedavno je postao posebni savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider