Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nitko nije siguran"

Dalić najavio velike promjene u momčadi: "Gotovo je sa starom slavom. Meni trebaju mladi i agresivni"

Hrvatska je u drugoj pripremnoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u Rusiji upisala pobjedu protiv Meksika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Zlatko Dalić poručio je uoči utakmice protiv Meksika (1:0) da je šestoricu prvotimaca odlučio izostaviti iz utakmice jer je želio vidjeti što i koliko mogu mlađi igrači. Dobio je odgovor i vrlo je njime zadovoljan!

"Rebić je odigrao fantastično na svojoj poziciji i preskočio Perišića, neka sada Perišić preskoči njega. Odličan je bio i Kovačić, a sjajna mi je vijest i igra Ćorluke nakon godine dana stanke. Pjaca još nije uhvatio punu formu, a uspije li, imat ćemo s njime i Rebićem sjajan tandem na krilima", poručio je Dalić, pa se još jednom vratio na utakmicu protiv Perua.

"Protiv Perua pristup nije bio na nivou. Ja znam zašto nije bio i to sam rekao svojim igračima, a to ostaje među nama. Nitko od igrača iz prve ekipe nije siguran. Nitko. Dolaze mlađi, napetiji, agresivniji, konkretniji, a meni to treba. Ne mogu ja trpiti igrače koji nose staru slavu", odaslao je Dalić snažnu poruku prema nekim igračima, pa nadodao.

"Hrvatska 10 godina nije ništa napravila na velikim natjecanjima. Uvijek imamo sjajne igrače, ali još od Slavena Bilića i 2008. godine ništa nismo napravili. Ja se neću sakriti i čekati da se nešto dogodi, ja želim pronaći riješenje i momčad za rezultat."

Veliki dio navijača već duže vremena zaziva izostavljanje Marija Mandžukića iz prve momčadi te uvrštavanje Marka Pjace. Isto tako, Andrej Kramarić omiljeniji je kod navijača od Nikole Kalinića, ali baš kao i Pjaca zasad grije klupu.

Je li moguće da ćemo već na idućem okupljanju gledati jednu sasvim novu Hrvatsku prema naprijed? Sudeći prema izjavama Zlatka Dalića, vrlo vjerojatno!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider