Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
modrić hvali peru

Izbornik Dalić otkrio taktiku za Peru, ali i Meksiko: Prvo najjača momčad, a onda...

Zlatko Dalić i Luka Modrić bili su gosti konferencije za novinare u Miamiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Miamiju je održana uobičajena konferencija za novinare dan uoči noćašnje utakmice Hrvatske i Perua (1:30). S novinarima su razgovarali Zlatko Dalić i Luka Modrić.

"Prva stvar na koju pomislim kada mi netko spomene peruanski nogomet je Guerrero. Riječ je o sjajnoj reprezentaciji i čeka nas težak posao. Peru je dobar, ali Argentina je razina više", rekao je između ostalog Luka Modrić, a na njega se nadovezao izbornik Dalić.

"Kada mi netko spomene Peru, prvo na što pomislim je slavlje njihovih navijača. Dugo nisu bili sudionici na Svjetskom prvenstvu i jako mi je drago zbog njih da su sada u Rusiji. No mi smo bolji", rekao je uz smiješak Dalić, što je navodno naljutilo neke peruanske novinare.

"Igrat ćemo protiv Perua kao i u tri prijašnje utakmice, u sustavu 4-2-3-1. Razmišljao sam o tome, ali nemamo mnogo vremena. Međutim, dobro je što smo ovdje i što igramo protiv Južnoamerikanaca. Tražio sam snažne suparnike, dobio sam ih, i nadam se dobrom iskustvu u ove dvije utakmice", izjavio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Modriću se jako sviđa Peru

Luka Modrić, vezni igrač Real Madrida i vođa Vatrenih, vjeruje kako će sraz s Peruancima pružiti dobru sliku o onome što Dalićeve izabranike čeka ovoga ljeta u Rusiji.

"Peruance krase izražena borbenost, trka i kompaktnost, a imaju i nekoliko opasnih pojedinaca. Farfan je u dobroj formi, Guerrera smatram možda i njihovim najboljim igračem. Sviđa mi se Peru, zajedništvo mu je vjerojatno najveća snaga. Čeka nas stoga muška utakmica protiv sastava koji prezentira južnoamerički nogomet u vrlo dobrom svjetlu", kaže.

"Sigurno će nam to biti dobra priprema za Argentinu na SP-u, koja ima još i bolje pojedince. Bit će nam to kvalitetna provjera i nadam se dobroj utakmici i dobrom rezultatu, da ćemo ispuniti zahtjeve izbornika kao u prijašnjim utakmicama. Poštujemo Peru, kao i svakog drugog suparnika, no pobijediti želimo u svakoj utakmici, premda ne osjećamo pritisak. Važno nam je pružiti dobru partiju, a uspijemo li pritom pobijediti, bit će savršeno", dodao je Luka Modrić.

Hrvatska će biti usredotočena prvenstveno na svoje vrline.

"Moramo se držati svoje igre, svog stila. Imamo kvalitetu i trebamo je pokazati na terenu. Naravno, na nekim stvarima trebamo naporno raditi kako bismo bili još bolji. Želimo napredovati iz utakmice u utakmicu", najavio je kapetan.

Koji su dometi ove reprezentacije na nadolazećoj svjetskoj smotri?

"Naš je san ponoviti Francusku '98, a cilj nam je prije svega proći vrlo zahtjevnu skupinu. Ići ćemo korak po korak, nećemo razmišljati previše unaprijed. Sazrijeli smo kao momčad, a i nas krasi zajedništvo. U Francuskoj '98 bila je bolja atmosfera oko reprezentacije, no u posljednjim su utakmicama navijači stali iza nas, i ta nam podrška treba. Svi zajedno možemo postići uspjeh, iskusniji smo i snažniji nego prije četiri godine".

Utakmice s Peruom i Meksikom bit će poseban doživljaj za Hrvate u Sjevernoj Americi.

"Drago nam je da smo došli u Sjedinjene Američke Države, da se možemo približiti navijačima u iseljeništvu jer znamo da nam pružaju veliku podršku, što nam mnogo znači. Neka nastave biti uz nas, a mi ćemo na terenu dati maksimum, kako bismo predstavili Hrvatsku na najvišoj razini - kako protiv Perua i Meksika, tako i na Svjetskom prvenstvu", zaključio je Modrić.

Kakav ishod predviđate za utakmicu Hrvatska - Peru (subota 1:30)?

Ukupno glasova:

Dalić protiv Meksika s "drugom" momčadi"

Zlatko Dalić otkrio je veliki dio svoje taktičke zamisli za sutrašnji ogled, ali i za onaj za četiri dana, kada u Dallasu igramo protiv Meksika.

"Čeka nas dvoboj protiv jedne vrlo jake reprezentacije. Znamo da su Peru i Argentina u nekim segmentima slični. Peru, a potom i Meksiko, su dvije odlične reprezentacije koje će nam pomoći u pripremi za Svjetsko prvenstvo", rekao je Dalić i nastavio.

"Protiv Meksika namjeravam dati priliku onima koji neće krenuti od prve minute protiv Perua. Želim isprobati sve momke koji su ovdje", otkrio je Dalić.

Recimo i da su novinari kojima je španjolski materinji jezik bili ljutiti, jer nije organizirano prevođenje na njihov jezik.

Utakmica Hrvatske i Perua igra se u noći s petka na subotu, točnije od 1:30 po hrvatskom vremenu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider