Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lov na pojačanja

Zimski egzodus na Old Traffordu: Dugačka lista za otpis, evo tko sve odlazi

Rezultatska kriza tjera Manchester United na velike promjene usred sezone…

Erik ten Hag (Foto: Afp)

Čini se da još jedna sezona Manchester United odlazi u zaborav. Možda je pretjerano reći da je propala, ali Crveni vragovi već u siječnju stoje loše i teško da se do ljeta može stubokom popraviti u smislu osvajanja bitnih trofeja.

Melissa Hoskins i Rohan Dennis Tragično stradala poznata biciklistica: Ubio ju je suprug, bivši dvostruki svjetski prvak!? divider

Kriza Crvenih vragova ogleda se na svim frontama. Kamo god pogledate, manje-više katastrofa. U Premierligi su tek sedmi s devet bodova zaostatka za Arsenalom i četvrtim mjestom. Osvojili su sedam bodova u posljednjih sedam kola i možda nepovratno izgubili šanse za plasman u Ligu prvaka.

U Ligi prvaka završili su posljednji u skupini te su tako ispali iz europskih kupova. Ispali su i iz Liga kupa. Drže se još samo u FA kupu, u trećem kolu igraju protiv Wigana.

United gubi sve redom, Ten Hag emitira optimizam

Ipak, Erik ten Hag želi nova pojačanja i ne gubi nadu.

"Vrlo smo optimistični. Kada se neki igrači oporave i kada budemo imali malo više sreće s ozljedama, imat ćemo pet-šest novih potpisa u siječnju", poručuje nizozemski stručnjak, kojeg loši rezultati nisu definitivno stjerali u mišju rupu.

Još uvijek svako malo proviri na svjetlo dana i baca kisele osmijehe. No navijači i britanski mediji sve mu manje vjeruju, a čini se da ni uprava nije presretna. Ako ovako nastavi…

Tyron Woodley Procurila pornosnimka bivšeg UFC-ova prvaka divider

Kako god, bivši trener Ajaxa toplo se nada da će Casemiro, Lisandro Martinez, Malacia, Maguire i Mount što prije napustiti ambulantu i pridružiti se momčadi, a da će otpisani igrači uskoro napustiti Old Trafford i tako rasteretiti blagajnu te omogućiti dovođenje novih pojačanja.

Obrana je najkritičniji dio momčadi iako ni ostatak momčadi ne izgleda briljantno. Prvi vratar Andre Onana izbivat će nekoliko tjedana dok nastupa na Afričkom kupu s Kamerunom. Kako je branio od dolaska u United, možda je to i olakotna okolnost.

Ulazak britanskog milijardera

Ulazak britanskog milijardera Sir Jima Ratcliffea u vlasništvo kluba, koji je na Badnjak kupio 25 posto dionica putem fonda INEOS u kojem drži kontrolni paket, još uvijek čeka odobrenje Premierlige i Crvenim vragovima neće dati veću financijsku snagu u trenutačnom prijelaznom roku.

Augustina Gandolfo Velika zvijezda zakamuflirana u središtu Madrida: "Vruća supruga" objavila video koji je izazvao požar divider

"Oni žele raditi sa mnom i ja želim raditi s njima", optimistično poručuje Ten Hag.

U međuvremenu, Sir Dave Brailsford, direktor INEOS-a zadužen za nogometna pitanja, počinje procjenjivati što učiniti s Unitedovom sportskom upravljačkom strukturom. Zasad izvršni direktor Patrick Stewart i posebno direktor nogometnog John Murtough povlače stručne konce zajedno s trenerom. Dok se čekaju nove upravljačke odluke, oni rade na dovođenju pojačanja.

A da bi doveli nove igrače, neke moraju prodati. Prema Manchester Evening Standardu, United je voljan poslušati ponude za Varanea, Martiala, Casemira i Sancha, koji bi mogli otići već u zimskom prijelaznom roku. Već je bilo odlazaka čim se otvorio prijelazni rok. Van de Beek spakirao je kofere za Eintracht. Otišao je u Frankfurt na posudbi s opcijom otkupa.

Lista za odstrel

Španjolski mediji pišu da je Casemiro na iskušenju odlaska u Saudijsku Arabiju. Sancho je uklonjen iz momčadi zbog sukoba s Ten Hagom, a Martialu istječe ugovor kao i Wan-Bissaki, Evansu, Heatonu te posuđenom Reguilonu i Amrabatu. Diallo i Mejbri također su na izlaznoj rampi. Lako se može dogoditi da svi odu kako bi se napravilo mjesta za nova pojačanja.

Na pomolu je modus operandi koji su ljetos proveli Crveni vragovi, kada su Henderson, Elanga, Fred, Telles, Bailly, Greenwood, De Gea, Weghorst, Sabitzer, Jones i još neki, ukupno čak 17 igrača, napustili Kazalište snova.

Sličan egzodus mogao bi se ponoviti već u ovom siječnju, što dovoljno govori o sportskoj politici na Old Traffordu. Malo je reći da se luta i prosipa. Manchester United potrošio je 1,8 milijardi eura na kupovinu igrača od odlaska Sir Alexa Fergusona 2013. Mnogi od njih imali su sumnjiv učinak i uskoro su prodani.

Ništa bitnije nije se promijenilo ni dolaskom Ten Haga. I dalje se luta i nagađa. Možda je Nizozemac imao drukčije zamisli kada je sjedao na vruću Unitedovu klupu, ali čak 14 poraza u 28 utakmica tjera i njega i klub na velike promjene usred sezone. Zasad se mijenjaju samo igrači, a zna se da je najlakše promijeniti trenera, pogotovo kada ima tako loše rezultate.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider