Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Francuz jako ljutit

Modrić opet na udaru: Zidane sumnja u hrvatskog kapetana i želi zamjenu

Zinedine Zidane navodno je razočaran formom i pristupom pojedinih igrača Real Madrida…

Galerija Luka Modrić i Zinedine Zidane (Foto: AFP) Gareth Bale, Karim Benzema i Luka Modrić (Foto: AFP) Utučeni Modrić (Foto: AFP) +2 Luka Modrić i Zinedine Zidane (Foto: AFP)

Situacija u Real Madridu brzo se mijenja, praktički preko noći, a još brže u madridskim medijima. Naime, As piše kako Zinedine Zidane ponovno ima dvojbe oko Luke Modrića, aktualnog dobitnika Zlatne lopte i hrvatskog kapetana u redovima Kraljevskog kluba.

Modrić nije bio u sastavu Reala, koji je jučer konačno upisao pobjedu nakon domaćeg remija s Getafeom i porazom na gostovanju kod Raya Vallecana, pretposljednje momčadi lige. Upravo je taj poraz jako razjario francuskog stručnjaka.

As piše da je Zidane prije utakmice održao sastanak s ključnim igračima momčadi. Francuz je bio nezadovoljan pristupom igrača i rezultatima otkako je sjeo na klupu Reala.

Zidane sumnja u Modrića

Iako Real više nema rezultatskog imperativa jer je osigurao plasman u Ligu prvaka, kazao im je da klub mora čuvati imidž te da očekuje od cijele momčadi, napose od ključnih igrača, da se uozbilje i da podignu formu do završetka sezone.

Zidaneova besjeda otišla je u vjetar, Real je opet odigrao jako loše i izgubio od Raya. Taj poraz jako je razljutio trenera, možda ne toliko zbog poraza koliko zbog očite činjenice da igrači nisu pozitivno reagirali na njegovo upozorenje.



As piše da je zbog toga Zidane ponovno otvorio sumnje u neke igrače, a među njima i Modrića, koji je protiv Raya odigrao najlošiju utakmicu sezone te je dobio izrazito negativne kritike. Zidane je na presici poslije utakmice izgledao ljutit kao ris.

Za utakmicu s Villarrealom Zidane je dao šansu igračima koji su manje igrali ove sezone, a na hlađenju je osim Modrića ostavio i jako kritiziranog Garetha Balea te još nekolicinu prvotimaca.

Eriksen na radaru Reala

Francuz se vratio na klupu Reala s jasnom vizijom toga što treba napraviti u ljetnom prijelaznom roku. Jasno je da će neki igrači morati otići. Zidane je poručio da prikazane igre u posljednjih desetak kola prvenstva neće u bitnome utjecati na njegovu konačnu odluku o tome kome će uručiti otpusno pismo. No loše partije Reala u finišu sezone zacijelo će ga natjerati da opet dobro promisli.

As piše da je Zidane u tom kontekstu razmišlja i o Modriću, koji je u posljednje vrijeme drastično pao u formi. Navodno Francuz sve više sumnja u hrvatskog kapetana, odnosno sve je bliže zaključku da hrvatski veznjak prešao zenit te da u bliskoj budućnosti teško može igrati na razini koju je držao posljednjih godina.

To je i razlog, piše As, zbog kojeg Real ozbiljno razmišlja o Christianu Eriksenu, veznjaku Tottenhama i danske reprezentacije.

Real opet pretekao Barcelonu: U Madrid stiže hit-napadač kojeg traži cijela Europa Luka Jović slavi gol s igračima Eintrachta (Foto: AFP) Luka Jović (Foto: AFP) Luka Jović (Foto: AFP) +2 Danny da Costa i Luka Jović (Foto: AFP)

As ističe da su čelnici Reala bili iskreni kada su izrazili želju da Modrić ostane. To svjedoči i pristanak da mu povećaju primanja. No razlika u njihovim promišljanima u odnosu na prije nekoliko mjeseci navodno je u tome što sada navodno ne odbacuju mogućnost prodaje ako se pojavi izdašan kupac.

Real opet razmišlja o prodaji

Koliko ima istine u ovim spekulacijama, pokazat će samo vrijeme. Naša je procjena da će Modrić ostati u Realu, no ostaje činjenica da se situacija u Kraljevskom klubu i još više oko njega brzo mijenja. Netko tko je danas hvaljen već sutra može doći na udar kritika i obratno. Modrić je to već iskusio ove sezone.

I nije jedini. Najbolji je primjer Karim Benzema, kojeg je Bernabeu jesenas nekoliko puta propisno izviždao, mediji su ga također žestoko kritizirali, spominjao se i odlazak iz Reala. Na proljeće se situacija stubokom promijenila. U posljednje vrijeme postigao je dosta golova i sada je ponovno ljubimac Realovih navijača, tako da trenutačno nema ni govora o njegovu odlasku. Dakle, ništa novo u Realu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider