Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve dogovoreno

Real opet pretekao Barcelonu: U Madrid stiže hit-napadač kojeg traži cijela Europa

Nakon Edena Hazarda Luka Jović trebao bi biti drugo pojačanje Reala u ljetnom prijelaznom roku...

Galerija Luka Jović slavi gol s igračima Eintrachta (Foto: AFP) Luka Jović (Foto: AFP) Luka Jović (Foto: AFP) +2 Danny da Costa i Luka Jović (Foto: AFP)

Napadač Eintrachta Luka Jović blizu je prelaska u Real Madrid. Štoviše, madridski As piše da je to gotova stvar te da je Real još jednom pretekao Barcelonu.

Činjenica jest da je Real posljednjih godina doveo igrače za koje je bila zainteresirana i Barcelona, barem je takav dojam bio. To su poimence Asensio, Ceballos, Theo Hernandez, Vinicius, Rodrygo, Brahim i Militao.

Drugo je pitanje je li Real s tim igračima pogodio!? Zasad se čini da Barcelona i nema za čime previše žaliti, ali vrijeme će pokazati.

Isto vrijedi i za srpskog napadača koji je imao odličnu sezonu u Eintrachtu. Prema navodima Asa, Real će isplatiti Eintrachtu 60 milijuna eura odštete. 48 milijuna ići će frankfurtskom klubu, a preostalih 12 milijuna Benfica će podijeliti s igračevim menadžerom Falijem Ramadanijem.

Jović na pragu Reala

Podsjećamo da je Jović u ljeto 2017. došao u Eintracht iz Benfice na posudbu s mogućnošću otkupa. Sredinom travnja ove godine Eintracht je službeno otkupio Jovića. Na Transfermarktu stoji da je za njega platio sedam milijuna eura, što znači da će na Joviću zaraditi 41 milijun.

21-godišnji napadač trebao bi potpisati ugovor s Realom na šest godina. As navodi da je Real ubrzao pregovore nakon što se u lov na srpskog napadača uključilo nekoliko klubova, posljednji među njima bio je PSG. Prošlog tjedna dana pregovori su dospjeli u završnu fazu.

Madriđani su već duže vrijeme u potrazi za napadačem koji bi u dogledno vrijeme mogao zamijeniti Karima Benzemu, ali i igrati zajedno s njim. U Realu su očito procijenili da je Jović kompatibilan s Benzemom te da će biti pojačanje, odnosno da će riješiti Realov golgeterski problem.

Jović je ove sezone postigao 26 golova te je upisao sedam asistencija u 44 nastupa. Zasigurno je jedan od ključnih igrača u preporodu Eintrachta, u kojem uspješno igra i hrvatski reprezentativac Ante Rebić.

Dobra suradnja Reala i Eintrachta

Orlovi trenutačno drže četvrto mjesto u Bundesligi i nadomak su plasmana u Ligu prvaka, a plasirali su se i u polufinale Europske lige. U prvoj utakmici u Frankfurtu Eintracht je odigrao 1:1 s Chelseajem. Upravo je Jović postigao gol za domaću momčad.

Uz spomenutu odštetu, Eintracht traži od Real da mu prepusti i 19-godišnjeg Pedra Ruiza, koji nastupa za drugu Realovu momčad. Radi se o 196 centimetara visokom napadaču koji bi se po svojim fizičkim karakteristikama trebao dobro uklopiti u momčad Reala.

Eintracht i Real posljednjih su godina dobro surađivali. Na Waldstadionu na posudbi su boravili Jesus Vallejo i Omar Mascarell. Obojicu su se iskazali. Ta suradnja odigrala je bitnu ulogu u pregovorima oko transfera s Jovićem. Real je očito imao prednost u odnosu na ostale klubove.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider