Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
srpski golgeter prema madridu

Joviću se ne rastaje od Rebića i društva, ali Real ima asa u rukavu: Transfer blizu realizacije?

Što će presuditi - zov velikog Real Madrida ili dobrog društva i Lige prvaka u Eintrachtu?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Jović jedan je od najtraženijih europskih igrača, a jedan je od glavnih kandidata za njegovo dovođenje Real Madrid.

Real je u potrazi za golgeterom i dobrim realizatorom, a Jović bi mogao biti dugoročno rješenje – tek mu je 21 godina i pred njim je, ne bude li ozljeda, još mnogo sezona na visokoj razini.

Madridski As piše da je Real ozbiljno zagrizao i da su pregovori već u odmakloj fazi. Već su se sastali s njegovim agentom, madridski "špijuni" redovni su gosti Commerzbank-Arene, a kao asa iz rukava As navodi dobre odnose Reala i Eintrachta.

Njemački i španjolski klub poslovali su u nekoliko navrata posljednjih godina: Real je Eintrachtu posudio Jesusa Valleja i prodao Lucasa Torra, dok je u suprotnom smjeru otišao Omar Mascarell. Pored toga, Eintracht bi trebao biti Realov gost na revijalnom natjecanju Trofej Bernabeu sljedeće godine.

Hoće li Jović ostati još (barem) jednu sezonu?

Međutim, ostaje upitno hoće li Real dovesti Jovića ovoga ljeta. Eintracht je srpskog napadača nedavno otkupio od Benfice, a pritom su poslali poruke o vezanju Jovića za klub u budućnosti. U prilog tome idu i izjave njegova oca Milana, koji je njemačkom Bildu rekao da se njegovu sinu ne žuri iz Frankfurta.

Eintracht je izborio polufinale Europske lige, a dobro mu ide i u Bundesligi, u kojoj drži četvrtu poziciju koja vodi u Ligu prvaka. Jović bi, prema njegovu ocu, volio s Orlovima igrati Ligu prvaka, a navodno mu se baš i ne rastaje od ugodnog društva koje ima u financijskoj prijestolnici Njemačke.

"U prijateljskim je odnosima s ostalim dečkima s Balkana u momčadi", rekao je Jovićev otac, misleći na sunarodnjake Filipa Kostića i Mijata Gaćinovića te hrvatskog reprezentativca Antu Rebića.

Puno toga u ovoj priči moglo bi ovisiti o raspletu sezone. Izbori li Eintracht Ligu prvaka, Jović bi mogao ostati još (barem) jednu sezonu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider