Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na kraju puta

Srpski napadač se raspucao i zavio Zidanea u crno: Real izgubio od kluba koji ima manji proračun od Cibalije

U posljednjih pet utakmica Real je upisao samo jednu pobjedu te po dva poraza i remija. Zidane je opet pod upitnikom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zinedine Zidane opet pleše po rubu otkaza. Nakon što je izgubio od Athletica u polufinalu španjolskog Superkupa, Real je doživio Alcoyanazo u Kupu kralja. Taj poraz madridski mediji opisuju kao velikom sramotom.

Kraljevski klub je izgubio od trećeligaša, malog kluba čiji godišnji proračun jedva prelazi 700 tisuća eura. Toliko u Realu zarađuju spremačice, da se malo našalimo. Za ilustraciju, godine 2019. rashodi potonule i naskroz uništene vinkovačke Cibalije iznosili su službeno oko pet milijuna kuna, neslužbeno i osjetno više, a ukupni dug je bio oko 11 milijuna kuna.

U posljednjih pet utakmica Real je upisao samo jednu pobjedu te po dva poraza i remija. Kraljevi su se jedva plasirala u drugi krug Lige prvaka, u prvenstvu drže drugo mjesto s četiri boda zaostatka za gradskim suparnikom Atleticom, koji ima i dvije utakmice manje, a sada su ispali šesnaestini Kupa kralja.

Zidane na kraju puta

Učinak koji bi teško preživio bilo koji trener osim Zidanea, koji ima veliki krediti zbog minulog rada i osvojenih trofeja. Je li Francuz ispucao kredite?

Madridska Marca tvrdi da je došao do kraja puta.
„Kraj Zidanea u Realu“, Marca donosi nedvosmisleni naslov.
„Iscrpljen je, istrošen i distanciran. Stigao je kraj Zidaneova ciklusa u Realu.“

Marca piše da čelnici kluba neće odmah povlačiti drastične mjere, već će pričekati kraj sezone kako bi pokrenuli novi ciklus bez nekih trenutačnih protagonista.

gol expired Englezi na nogama, trener Aston Ville u šoku: Kako je moguće da je ovaj Cityjev gol priznat?! divider

„Real još uvijek može osvojiti dva naslova, ali istrošenost Zidanea i nekih njegovih igrača veća je od mogućnosti osvajanja La Lige ili Lige prvaka, natjecanja u kojima Real više nije favorit“, ističe Marca, koja saznaje kako Zidane ne planira podnijeti ostavku, a čini se da ni uprava ne razmišlja uručiti mu otpusno pismo u ovom trenutku.

As ističe da Realovi i čelnici i navijači imaju ambivalentan odnos prema Zidaneu. Kada pobjeđuje, on je fenomen, a kada gubi, i nije baš neki trener.

Upitan odnos prema novim igračima

Činjenica jest da je Zidane izgubio povjerenje čelnika kluba ne samo zbog lošijih rezultata. Na Santiago Bernabeu nisu zadovoljni Zidaneovim odnosom prema novim igračima. Gotovo nijedan se nije razvio kako se očekivalo, a samo od ljeta 2019. uloženo je 355 milijuna eura u pojačanja.

Slučaj Luke Jovića izašao je na površinu u najnezgodnijem trenutku za Zidane. Čim se vratio u Eintracht, Jović je proradio, opet je počeo zabijati, postigao je dva gola u prvoj utakmici, a u Realu ga mjesecima nije bilo nigdje. U trenutku dok Jović zabija, Real gubi i ima velikih problema s realizacijom. 

Naravno da se to Zidaneu nabija na nos. Tako je to uvijek u sličnim situacijama, kada se stvari poklope u najvećoj frci. Francuz tvrdi da se ne može reći kako je samo jedan čovjek krivac. Možda nije samo jedan, ali Zidane je ipak glavni trener i on odlučuje tko će igrati. Nije tu u pitanju samo Jović, koji možda i nije igrač za Real.

Još više čelnike Reala iritira situacija s Martinom Odegaardom. Mladi Norvežanin je na ratnoj stazi sa Zidaneom i želi ponovno otići na posudbu. Odegaard je prošlu sezonu odradio na posudbi u Real Sociedadu i tamo je blistao. Vraćen je u Madrid s očekivanjem da postane Realova superzvijezda.

Čeka se gostovanje kod Alavesa 

Odegaard se nije htio vratiti, jer je znao da Zidane preferira senatore, ali uspjeli su ga nagovoriti s obećanjem da će ga se forsirati. Na kraju je ispalo da je u posljednjih sedam utakmica upisao samo pet minuta.

Kulminacija sukoba dogodila se za vrijeme i nakon utakmice s Athleticom u Malagi, kada uopće nije poslan ni na zagrijavanje i morao jedini još ostati odraditi trening nakon utakmice. Pretpostavlja se da je Zidane to napravio jer je imao neugodan razgovor s mladim Norvežaninom, koji je zatražio odlazak na novu posudbu.

Edera Militaa nema ni na mapi, Vinicius ne napreduje, Brazilac tapka u mjestu, sa Rodrygom i ostalim pridošlim igračima slična je priča. To najviše muči čelnike Reala. 

Real u subotu gostuje kod Alavesa. Ako ne pobijedi, posebice ako izgubi, As tvrdi da će sve opcije biti otvoreno. Florentino Perez neće moći tako lako čekati kraj sezone. Moguće je da će povući potez koji je u već nekoliko navrata odgađao. Zidane se dosad nekoliko puta spasio u zadnji čas. Hoće li i ovaj put pronaći izlaz?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider