Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Kilometarsko" zaleđe

Englezi na nogama, trener Aston Ville u šoku: Kako je moguće da je ovaj Cityjev gol priznat?!

Manchester City pobijedio je Aston Villu u utakmici koju je obilježio neshvatljivi sudački propust.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City ove je srijede slomio otpor Aston Ville pogotkom u 79. minuti, poslije kojeg se cijela (nogometna) Engleska digla na noge. Naime, zgoditak se dogodio nakon katastrofalne pogreške cijele sudačke postave, i na terenu i u VAR sobi.

Španjolski veznjak Rodri bio je u jednom trenutku u zaleđu na više od 10 metara, kada je prema njemu upućena lopta. Dodavanje prema Rodriju presjekao je gostujući stoper Tyrone Mings, koji je primio loptu na prsa, međutim tada je Rodri dotrčao, oduzeo mu ju je i dodao za Bernarda Silvu, koji je preciznim udarcem s ruba šesnaesterca zabio za vodstvo Cityja.

Odmah su igrači Aston Ville podigli ruke u zrak signalizirajući sucu Jonathanu Mossu da je bilo riječ o zaleđu, ali on se oglušio o njihove zahtjeve, a nisu ni intervenirali iz VAR sobe.

gol expired Man City teškom mukom srušio Aston Villu: Sporna situacija o kojoj raspravlja cijela Engleska divider

Trener Aston Ville Dean Smith zbog žestokih je prosvjeda dobio crveni karton, a poslije utakmice bio je u šoku.

Suci su sve tretirali kao novu akciju?

Što je bilo u glavama sudaca, teško je prokomentirati. Zaključak nas navodi na to da su Rodrijevo uključivanje okarakterizirali kao novu akciju. No pravila su jasna: u ovakvim situacijama igrač koji se prethodno nalazio u zaleđu koje mu nije svirano ne smije napasti suparničkog igrača sve dok on ne ostvari punu kontrolu nad loptom. S Mingsom to nije bio slučaj jer ju je tek bio primio na prsa i htio nogom odigrati prema suigraču prije negoli se Španjolac uključio i oduzeo ju.

U svakom slučaju, gruba, katastrofalna pogreška koja je pogurala City do nova tri boda i skoka na drugo mjesto na ljestvici Premierlige.

Cijelu situaciju pogledajte OVDJE.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider