Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zaza, a ne zizou

Realov plan je zasad propao: Zidane bijesan, Ramos se ne slaže

Mogao bi ovo biti težak tjedan za madridski Real.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kakva će to biti nedjelja u španjolskom nogometu. Barcelona gostuje u Madridu kod Atletica, a Real samo nekoliko dana nakon poraza u Valenciji stiže u blizinu, kod Villarreala. U obje bi utakmice moglo biti svašta jer Atletico traži osvetu za izbacivanje u Kupu i činjenicu što će baš Barca u povijest poslati Vicente Calderon.

S druge strane, Real je ranjen na obalama Mediterana i bit će pod velikim pritiskom na novom teškom gostovanju. U sjeni Lige prvaka Madriđani su igrali zaostalu utakmicu još iz prosinca kada su osvojili naslov svjetskog klupskog prvaka. Nitko nije unaprijed upisivao tri bod kod Valencije, ali…

Pisali smo kako su na Santiago Bernabeuu imali jasan plan slaviti u zaostalim utakmicama (Valencia, Celta) na gostovanjima. Još ako Barca ostane bez bodova kod Atletija jedna ruka bi mogla biti na naslovu kojeg čekaju već pet godina.

Hoće li zapamtiti ovih 10 minuta?

No, taj plan propao je u prvih 10 minuta utakmice na Mestalli gdje je do sinoć šesnaestoplasirana Valencia na krilima vruće atmosfere poručila kako je ona ipak rival Realu i Barci usprkos lošem plasmanu na ljestvici.

A heroj te pobjede bio je Simone Zaza, talijanski napadač koji u osam utakmica za Bilićev West Ham nije uspio zabiti niti jedan pogodak pa su ga poslali nazad Juventusu koji ga je samo proslijedio u Španjolsku. Njegova golčina prepričavat će se danima.

Žalili su se domaćini i na dvije sporne situacije kada su mogli dobiti i penal, ali se sudac nije oglasio. Spasila ga je pobjeda Valencije inače bi se to još više potenciralo.

Zidane opravdano nezadovoljan

''Zaza, a ne Zizou'', zabavljaju se neki mediji s one strane Pirineja. Velikom Zinedineu Zidaneu nije bilo do smijeha. Obrušio se na zalaganje svojih nogometaša na otvaranju utakmice.

''Užasno sam ljutit zbog tih prvih 10 minuta. Naš stav pri ulasku u utakmicu nije bio ispravan, a u nogometu je on jako bitan tijekom svih 90 minuta. Nema isprika, imali smo 80 minuta da pokušamo okrenuti utakmicu, ali smo promašivali. To je nogomet'', rekao je između ostalog trener Reala.

Obrana je bila lošiji dio momčadi iako nije briljirao ni ostatak. Luka Modrić je pomalo iznenađujuće zamijenjen 15 minuta prije kraja, ali mladi Varane je bio najlošiji igrač utakmice. Sinoć mu nije išlo.

''Naša igra može biti riskantna i to nam se osvetilo. Za mene se ovdje nije radilo o manjku nekog stava na startu. Moramo učiti iz grešaka, a liga je duga i svašta se još može dogoditi. Sve ovisi o nama i mirni smo'', poručio je Sergio Ramos.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider