Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo je plan

Ludnica do kraja mjeseca: Real želi već sad osvojiti naslov!

Veljača je najkraći mjesec u godini, ali bi u španjolskom prvenstvu mogao biti najzanimljiviji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Madridu i Barceloni su potpuno drukčija raspoloženja nakon prvih utakmica osmine finala Lige prvaka. Dok je Barca brutalno ponižena na Parku prinčeva, Real je uspio preokrenuti Napoli i ostvariti lijepu prednost pred uzvrat u vrućem Napulju.

Mnogi u Barceloni već traže nasljednika Luisa Enriquea, a oni koji vjeruju u čudo u uzvratu protiv PSG-a su u debeloj manjini. Navodno Andres Iniesta širi optimizam nakon debakla, dok je Leo Messi, pišu katalonski mediji, ljutit i jako motiviran da nešto izvuče od ove sezone.

Nakon dvije godine pod Luisom Enriqueom Barcelona je pokorila Španjolsku, Europu i svijet u prvoj sezoni, dok je u drugoj uzela ''samo'' dvostruku krunu. No tako je to u Barci ili Realu, ako nema trofeja letiš.

Čini se kako se zasad Barceloni smiješi tek utješni trofej Kupa kralja, jer u finalu su veliki favoriti protiv baskijskog Alavesa. Liga prvaka čini se nemogućim pothvatom, ali u prvenstvu nisu odustali iako će se puno toga znati do kraja ovog mjeseca. Ono čemu se nadaju u Madridu sigurno se neće svidjeti navijačima njihovog najvećeg rivala.

Hoće li se ostvariti savršeni scenarij Reala?

U Realu imaju jasan plan. Ukoliko do kraja mjeseca pobjede u svim utakmicama, na pehar prvaka stavit će jednu ruku. Neki misle i obje prvi put nakon pet godina, a evo i zašto.

Na Santiago Bernabeu u subotu stiže Espanyol, a u sljedećih tjedana dana igraju još dvije prvenstvene utakmice. Prvo u srijedu onu još u prosincu odgođenu protiv Valencije, a sljedeću nedjelju gostuju kod Villarreala. Bit će to dva teška gostovanja. Pustite to što su Šišmiši u slaboj formi, kad stignu Real ili Barca navijači traže krv.

Žuta podmornica je primila četiri komada od Rome u Europskoj ligi i sigurno im se upalio alarm. Zbit će redove, naročito kad stignu Madriđani. No ukoliko Real to sve prođe neokrznut imat će najmanje četiri boda prednosti pred Barcom i utakmicu manje (Celta Vigo).

Atletico pomaže Realu?

Nadaju se u Realu i da Barcelona do kraja mjeseca neće osvojiti svih šest bodova. Za vikend će Leganes biti pregažen, ali sljedeće nedjelje Katalonci putuju u Madrid na noge osvetnički raspoloženog Atletica kojeg su nedavno izbacili u polufinalu Kupa.

Slavila je Barca na Vicente Calderonu u prvoj utakmici i bit će im teško to ponoviti u prvenstvu. Naročito jer se Atletico želi osvetiti za činjenicu što neće oni biti ti koji će vlastiti stadion otpratiti u mirovinu, već upravo Katalonci koji će odigrati posljednju povijesnu utakmicu na Calderonu u finalu Kupa kralja krajem svibnja.

I to je savršeni scenarij Reala. Na kraju veljače biti četiri ili možda čak šest, sedam bodova ispred Barcelone uz utakmicu manje. No sve se može odigrati drukčije ukoliko ne budu slavili na oba gostovanja u pokrajini koja se zove po tamošnjem najvećem gradu Valenciji.

Barca na ''aparatima'' i Real prvak već na kraju veljače ili potpuni preokret? Saznat ćemo na kraju ovog mjeseca...

Real do kraja mjeseca:

18.2. Espanyol (domaćin)
22.2. Valencia (gost)
26.2. Villarreal (gost)

Barcelona do kraja mjeseca:

19.2. Leganes (domaćin)
26.2. Atletico (gost)

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider