Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najviše pohvale zidane i kapetana

Kovačić je protiv Barcelone odradio najteži nogometni zadatak na svijetu!

Nakon što je njegova momčad slavila na Nou Campu protiv Barcelone, trener Reala Zinedine Zidane otkrio je koliko je zapravo važnu ulogu imao Mateo Kovačić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Real Madrida Zinedine Zidane rekao je kako je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odlično igrao u pobjedi nad Barcelonom od 3-1 u prvoj utakmici španjolskog Superkupa, no da ga je morao zamijeniti zbog lakše ozljede noge.

"Mateo je odigrao veliku utakmicu. Dobro smo ju pripremili i on je odigrao odlično. Uvijek ispunjava ono što se traži od njega te sam zadovoljan njegovim učinkom. Kasnije je lakše ozlijedio bedreni mišić i zbog toga smo ga povukli iz igre", izjavio je Zidane nakon utakmice u kojoj je njegova momčad stvorila veliku prednost za uzvrat u Madridu.

Kovačić je iz igre izašao u 63. minuti nakon bolova u desnoj nozi. Zaigrao je od prve minute na sredini terena umjesto hrvatskog kapetana Luke Modrića, koji nije imao pravo nastupa zbog crvenog kartona dobivenog u svom posljednjem nastupu u Superkupu 2014. godine.

"Ovdje nema A ili B ekipe. Svi radimo na isti način. Dobro je što svi ispunjavaju zadatke, igrali 30, 60 ili 90 minuta. Svi smo koncentrirani i to me čini zadovoljnim", rekao je Zidane.

Jedan od Kovačićevih zadataka protiv Barcelone bilo je i čuvanje njenog najboljeg igrača Lionela Messija.

"Mateo Kovačić, koji možda ima ružan i prljav posao za raditi, udahnuo nam je život, jer je imao tešku zadaću pratiti Messija", pohvalio je svog 23-godišnjeg suigrača kapetan Real Madrida Sergio Ramos.

Real i Barcelona u srijedu igraju uzvratnu utakmicu Superkupa na stadionu Santiago Bernabeu. Zasad nije poznato hoće li Kovačić biti spreman za taj dvoboj, za koji se u momčad vraća Luka Modrić, ali će Real morati igrati bez Cristiana Ronalda koji je isključen u 82. minuti, samo dvije minute nakon prekrasnog pogotka za vodstvo Madriđana od 2-1.

Zidane je napomenuo kako pitanje pobjednika još uvijek nije riješeno.

"Zadovoljni smo rezultatom. No, pobjednik nije odlučen, potrebno je još dobro odigrati i u srijedu", rekao je Zidane.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider