Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jednako dobar?

Za legendu nema dvojbe: ''Ima previše pritiska, ali stavio bih ga na razinu Ronalda i Messija''

Legendarni Brazilac Zico vjeruje da je Neymar jednako dobar kao Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Napadač PSG-a Neymar nije se našao u top 10 u zadnjem izboru za Zlatnu loptu, no brazilska legenda Zico smatra kako je izuzetan i na istoj razini kao Cristiano Ronaldo i njegov bivši suigrač Lionel Messi. Messi i Ronaldo osvojili su Zlatnu loptu svaki po pet puta, ali Neymar na tako nešto još mora pričekati.

''Neymar ne igra u ulozi desetke. On je krilni igrač i uvijek je bio. Dali su mu broj 10 jer postoji veliko značenje u tome. Dakle, broj 10 ima težinu, ne samo u reprezentaciji, nego u Brazilu. To je velika referenca. On je bio zvijezda ekipe pa je i dobio desetku'', objasnio je Zico.

Međutim, često se činilo da se Neymar muči pod težinom očekivanja noseći na svojim leđima broj 10 za svoju zemlju.

Posao iz snova: Barca želi iskoristiti veliku šansu, Juve glavni konkurent Jean-Clair Todibo i Lebo Mothiba (Foto: AFP) Adrien Rabiot protiv Barcelone (Foto: AFP) Rabiot slavi gol (Foto: AFP) +1 Adrien Rabiot (Foto: AFP)

''Mislim da je Neymar u takvoj situaciji, očigledno je da ima previše pritiska. Svaki veliki igrač je istaknutiji u pobjedi, ali ima i veći pritisak u porazima. Ali on je izuzetan igrač. Ima talent kao malo tko na svijetu. Stavio bih ga na istu razinu kao Ronalda i Messija'', izjavio je Zico te nadodao:

''To nije dres brazilske reprezentacije, to je Peleov dres. Najvećeg igrača u povijesti nogometa. To je problem.''

Neymar je ove sezone na 16 pogodaka i osam asistencija u svim natjecanjima, ali onaj pravi test dolazi u Ligi prvaka protiv Manchester Uniteda.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider