Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
katalonci se provukli

Iz Madrida stižu žestoki prosvjedi i kritike zbog spornog penala za Barcu: "Nama to ne bi sudili"

Sudački ekspert smatra da je sudac pogriješio, dok iz poražene momčadi vjeruju da su oštećeni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je 29. kolu Primere na svom terenu s 2:0 teže od očekivanog pobijedila posljednji Leganes.

Klub iz madridskog predgrađa pružio je dobar otpor, a u prvih 13 minuta imali su dvije velike prilike za vodstvo: jednom je s crte spasio Clement Lenglet, a drugi je put lopta okrznula vratnicu.

Ipak, Barcelona je kaznila njihove promašaje kada je Ansu Fati u 42. minuti pogodio za vodstvo. Konačnih 2:0 postavio je Lionel Messi u 69. minuti iz penala koji je podigao dosta prašine.

gol expired Messi je ponovno bio nezaustavljiv: Suparnici ga morali rušiti NFL-ovim zahvatima divider

Iz Madrida su brzo stigle kritike. Bivši sudac i stručni komentator madridske Marce Andajuar Oliver smatra da penala nije bilo.

"To nije penal. Bilo je kontakta, ali nedovoljno. Više kontakta bilo je izvan šesnaesterca, ovo unutra nije bilo dovoljno. VAR nije ispravio odluku jer kontakta je bilo, uključio bi se da ga nije bilo", rekao je.

  gol expired Neobična situacija na Poljudu: Navijača nema, ali baklja je ipak završila na terenu divider

Iz Leganesa smtraju da se radi o klasičnom navlačenju za jaču momčad i njihovu zvijezdu.

"Penal je bio vrlo strog, za mene ga nije bilo. To je bila normalna akcija u igri. Vjerujem da to ne bi sudili da se dogodilo na drugoj strani", rekao je Leganesov pomoćnik Toni Amor, koji je tijekom utakmice morao preuzeti palicu nakon isključenja trenera Javiera Aguirrea.

"Ne znam zašto su ga isključili, sudac će znati svoje razloge. Mi smo ponosni na momčad, borili smo se i bili kompaktni, ali nismo imali sreće", dodao je Amor.

Nakon utakmice pojavio se i pomalo bizaran razlog isključenja - kako je u svom izvještaju naveo sudac, Aguirrea je isključio jer je ''oponašao zvuk zviždaljke kako bi zbunio igrače, i to nakon što je prethodno dobio upozorenje."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider