Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Krznar nije uspio"

Kopić privremeni trener Dinama, Barišić priznao: "Uprava snosi odgovornost, odlasci su veliki problem, ali imamo kadar za bolje rezultate"

U Maksimiru je održana izvanredna press-konferencija na kojoj je predstavljen privremeni nasljednik Damira Krznara na klupi Dinama…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon sinoćnje ostavke Damira Krznara nakon poraza od Rijeke u četvrtfinalu Hrvatskog kupa, Dinamo je predstavio novog trenera, odnosno privremeno rješenje. To će biti Željko Kopić, dosadašnji voditelj omladinske škole maksimirskog kluba i bivši glavni trener Hajduka.

Predsjednik Dinama Mirko Barišić otvorio je press-konferenciju:

"Krznar je podnio ostavku na dužnost trenera Dinama. Uprava je odmah reagirala, uvažila ostavku, jer je on potvrdio da neće biti promjene mišljenja. Za ovaj period od mjesec dana imenujemo kao trenera Željka Kopića", kazao je Barišić i nastavio:

gol expired Navijači Dinama žele veliko ime: Prosinečki i Kek daleko najveće želje čitatelja gol.hr-a divider

"Imamo najbolje mišljenje o Krznaru, kao znalcu i čestitom čovjeku. Ali on nije uspio, rezultatska krivulja je krenula u zadnjih mjesec dana strmoglavo nizbrdo. Krznar je kao moralan čovjek podnio ostavku, očekujemo da bi to trebao biti mentalni šok i da će se priča promijeniti."

"Uprava je reagirala i zamolila Kopića da preuzme klupu. Pred nama je pet važnih utakmica, to nije jednostavno. Zahvaljujemo Željku što je pristao na takav aranžman", istakao je Barišić i dodao:

"Strateški je cilj bio osvojiti prvenstvo, igrati u Europi i osvojiti Kup. Nažalost, jedan od ta tri cilja neće biti ostvaren. Igre nisu bilo toliko loše, ali rezultati su ne samo neočekivani nego i katastrofalni. Kopiću želim puno sreće", kazao je Barišić pa predao riječ novom treneru Dinama.

gol expired VIDEO Pogledajte Krznarovu ostavku za klupsku televiziju: Iznenadio je čak i Dinamova snimatelja divider

"Svi smo čvrsto stajali iza Krznara i momčadi, ali završilo je ovako. Damir je povukao potez. Kao djelatnik kluba stavio sam se na raspolaganje. Dogovorili smo se da do kraja jesenskog dijela sezone napravimo sve što možemo da rezultati budu dobri", kazao je Kopić i najavio tko će odraditi današnji trening:

"To će biti Alen Peternac, on ostaje dio stožera, a o ostalim detaljima ćemo vas izvijestiti."

Barišić je odbacio spekulacije da je Dinamo tražio novog trenera dok je Krznar bio na klupi.

"Kategorično tvrdim da nema istine u tim pričama o imenima. Naš trener je podnio ostavku, to je gesta jednog odgovornog čovjeka. Dok nije podnio ostavku, nismo tražili novog trenera. Nije bilo nikakvih planova", kaže Barišić i ističe da uprava snosi svoj dio odgovornosti:

gol expired Tko će biti novi trener Dinama? Privremeno rješenje bit će bivši trener Hajduka. Je li moguće veliko iznenađenje? divider

"Odgovorni smo za sve djelatnosti koje se događaju, ali priča o odlascima stožernih igrača isto je veliki problem. Bila je to tranzicija, ali smatramo da je kvaliteta kadra takva da rezultati nisu adekvatni. Tu je Krznar vidio da je potrebno napraviti to što je napravio."

Kopić je najavio nedjeljni derbi s Hajdukom u Maksimiru.

"Moj trenerski put nije bio lagan. Svoje ambicije podređujem interesima kluba. Klub je najvažniji. Svi znaju da sam bio trener Hajduka, radio sam u interesu kluba i ostvarivao kvalitetne rezultate. To su aspekti koji su bitni. Vjerujem da će to biti kvalitetna utakmica", kazao je Kopić.

Tko bi trebao biti novi trener Dinama?

Ukupno glasova:

"Poznajem mentalitet i što se tamo događa. I kada ide dobro, ali i kada ne ide. Sad su u jednom zamahu. Pratio sam rad trenera Dambrauskasa, ali vjerujem u našu momčad jer imamo kvalitetu. Moja je vjera u svlačionicu apsolutna. Pogledao sam sve utakmice, vjerujem da ćemo već u nedjelju biti na razini na kojoj moramo biti", zaključio je Kopić.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider