Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
on je budućnost nogometa

Barca juri čudo od igrača: Nije siguran s kojom nogom je opasniji!

Ousmane Dembele tvrdi da bolje igra lijevom nogom, no jedanaesterce izvodi desnom, jer bolje puca tom nogom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ousmane Dembele (20) postigao je prvijenac u dresu francuske reprezentacije u prijeteljskom ogledu protiv Engleske (3:2) igranom u utorak. Mladi krilni igrač Borussije Dortmund tražena je "roba" na tržištu, a jedan od kandidata za njegovo dovođenje je moćna Barcelona.

Dembelea krasi prodornost, munjevita brzina, dribling, ali i korištenje obje noge kod dodavanja, pucanja po golu ili driblinga. Podjednako je opasan u igri i s desnom i lijevom nogom, a to je u današnjem nogometu prava rijetkost.

Dembele je u Borussiju Dortmund stigao iz Rennesa 2016. godine. Dok je bio u redovima francuske momčadi toliko je oduševio korištenjem obje noge, da ga je jedan od novinara nakon utakmice upitao:

* Jeste li vi dešnjak ili ljevak?

"Ljevak", odgovorio je Dembele.

* Jesi li siguran? Zabijaš i desnom nogom vrlo često.

"Više sam ljevak".

* Ali, pucaš jedanaesterce desnom nogom?

"Tako je".

* Zašto?

"Bolje pucam desnom", odgovorio je Francuz prije malo više od godine i pol.

Dembele ni sam nije siguran s kojom je nogom opasniji po gol suparnika, a kada je tako nije ni čudo da ga traži jedan od najboljih klubova na svijetu. Prema posljednjim informacijama iz katalonskih medija, Barcelona je čak spremna i podrediti formaciju mladom Dembeleu, što uključuje promjena pozicije najboljeg igrača svijeta - Lionela Messija.

Ako je to zaista istina, onda vam je jasno o kakvom se ovdje igraču radi, odnosno o kakvoj perspektivi, jer je dečku svega 20 godina! Podsjetimo i da je bio proglašen najboljim mladim igračem Europe krajem prošle godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider