Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Aposlutni hit

Izabran najboljim mladim igračem Europe, želi ga Real, a Bayern će gorko požaliti

Prije par tjedana, talijanski Tuttosport objavio je listu 40 najboljih mladih igrača koji su u utrci za godišnju nagradu Golden Boy...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tuttosport objavljuje listu od 40 najboljih U-21 igrača svake godine krajem rujna i imaju javno glasanje za najboljeg mladog talenta. Ovo je 14. izdanje dodjele nagrade Golden Boy, koji se još zna nazivati 'mladim Ballon d'Orom'.

Među dosadašnjim pobjednicima bili su i Lionel Messi, Wayne Rooney, Sergio Agüero, Mario Götze i Paul Pogba, dok je titulu prvog pobjednika tog izbora ponio Rafael van der Vaart. Posljednje dvije godine nagrada je išla u ruke igračima Premierlige, Raheemu Sterlingu i Anthonyju Martialu.

Prema rezultatima Tuttosporta i France Footballa, koji je također pitao navijače da glasaju, ovogodišnji pobjednik je igrač Borussije Dortmund Ousmane Dembele.

19-godišnji Francuz osvojio je 33 posto glasova ispred Renata Sanchesa i Kingsleyja Comana iz Bayerna, koji su oboje imali po 13 posto. Bundesliga je time odnijela priznanje da trenutno u njoj igraju tri najveća svjetska talenta.

Dembele je ove godine prešao u Borussiju za 15 milijuna eura nakon što umalo potpisao za Bayern. Međutim, amaterska pogreška njihovog tehničkog direktora odvela ga je u Dortmund. Sada je zanimanje za njega pokazao i madridski Real.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX