Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Iznenađenje na rujevici

Zekićev Slaven Belupo slavio u Rijeci nakon 13 godina i skočio na drugo mjesto HNL-a!

Slaven Belupo je pobijedio Rijeku pogotkom Ante Crnca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što Osijek nije uspio pobijediti Varaždin, u preostaloj utakmici 5. kola Supersport HNL-a Slaven Belupo je s 1:0 pobijedio Rijeku na Rujevici, prvi put nakon 2009. godine

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Ante Crnac u 70. minuti udarcem s ruba kaznenog prostora na asistenciju nekadašnjeg igrača Rijeke, Zorana Kvržića.

Ludi početak godine za Slaven Belupo

U čudnom početku sezone, u kojoj je Hajduk odigrao tek tri utakmice u pet kola, a Osijek nije pobijedio već četiri susreta u nizu, Slaven Belupo je tako skočio na drugo mjesto iza vodećeg Dinama.

Trener Belupa Zoran Zekić, koji je prošlog ponedjeljka bio gost našeg podcasta Utakmicu po utakmicu, primio je od Dinama pet komada, ali je slavio kod vrlo dobrog Varaždina, nije izgubio u Osijeku te je pobijedio Rijeku u gostima.

Tako je Slaven u pet kola primio golove samo od Dinama, a na preostale četiri utakmice uspio je sačuvati praznu mrežu. 

Igračima Rijeke i Slaven Belupa se u prvom poluvremenu nije moglo zamjeriti ništa kad je u pitanju uložena energija, ali malo toga su napravili što bi bilo vrijedno duže pamtiti. Zoran Zekić je svoju momčad postavio u čvrst obrambeni blok i prepustio posjed lopte Riječanima. No, domaći igrači s njom nisu znali napraviti mnogo toga dobroga kad bi došli u završnu trećinu.

Pogledajte podcast Utakmicu po utakmicu sa Zoranom Zekićem u gostima

O tome svjedoči i statistika udaraca u prvom dijelu: Riječani su ih imali tri, ali nijedan nije natjerao gostujućeg vratara na obranu, dok su Koprivničani jednom natjerali Nediljka Labrovića na intervenciju. Bilo je to u 34. minuti nakon slabašnog udarca Zorana Kvržića.

Riječani su imali najbolju priliku u prvom dijelu u 39. minuti. Frigan se probio po desnom boku, poslao prizemnu loptu u sredinu kaznenog prostora gdje je čekao Djouhara, ali je udarac francuskog veznjaka blokirao Novak Tepšić.

Nastavak je donio više uzbuđenja pred jednim i drugim vratima, a Rijeka je bila ta koja je prva imala prilike za vodeći pogodak. U 48. minuti je Antun Marković obranio udarac Veldina Hodže, što mu je bila prva obrana na utakmici.

Halilović izašao već nakon prvih 45 minuta

Adrian Liber, koji je na poluvremenu zamijenio Alena Halilovića, bio je često u središtu događaja, a u 56. minuti ga je malo dijelilo od pogotka. Sjajnim "lažnjakom" se oslobodio čuvara u kaznenom prostoru, uputio oštar udarac, ali je Marković nogom spriječio pogodak.

Obrana njihovog vratara kao da je pokrenula Koprivničane. U 58. minuti je Arber Hoxha gađao s ruba kaznenog prostora, ali je promašio vrata. Potom je u 64. minuti Labrovićevu budnost testirao Ante Crnac, a riječki vratar se iskazao.

Šok za Rijeku koja je predzadnja u ligi

I onda je u 70. minuti stigao šok za riječke navijače. Crnac je od Kvržića primio loptu na desnom boku, krenuo je prema sredini i kad je došao do ruba kaznenog prostora lijevom nogom je gađao suprotan kut. Galešić je uklizao u blok, lopta se odbila od njegove noge i dodatno povećala luk putanje. Lopta je preko Labrovića završila u gornjem desnom kutu za vodstvo Slaven Belupa.

Pokušavali su Riječani na razne načine doći do izjednačenja u preostalom vremenu, a kad je i pala Koprivnička obrambena crta, domaćim napadačima se uvijek na kraju ispriječio sjajni vratar Antun Marković koji je na Rujevici bio nesavladiv.

U 82. minuti je zaustavio udarac Selahija, a odbiju loptu su Liber i Vrančić slali u gostujući obrambeni blok. U 90. minuti se prema vratima Koprivničana sjurio Obregon, ali je njegov udarac prohujao pokraj vratnice.

U sučevom dodatku je Ante Crnac mogao postići i drugi pogodak, ali je sa desetak metara pogodio gredu.

No, i jedna je njegov gol bio dovoljan da Slaven Belupo dođe do svoje prve gostujuće pobjede nad Rijekom nakon gotovo 13 godina. Posljednju su Koprivničani ostvarili još u listopadu 2009., kad je Rijeka još bila domaćin na Kantridi.

Utakmicu na riječkoj Rujevici gledalo je nešto više od 4000 gledatelja, a sudio je Jakov Titlić iz Potravlja.
 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider