Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cirkus u Gradskom vrtu

Zekić zagrmio: Otvoreno o Bočkaju, plaču igrača i općoj "ludnici" u Osijeku

Trener Osijeka Zoran Zekić otvorio je dušu nakon ludog tjedna u Gradskom vrtu...

Zoran Zekić (Photo: Davor Javorovic/PIXSELL)

Treneru Osijeka Zoranu Zekiću sigurno nije lako. Mira nema, a klupa mu se opasno trese. U jeku najvećih kritika, incidenata i potresa u slavonskom prvoligašu stigao je i novi rezultatski kiks.

Zbog svega što se ovog tjedna događalo ovog tjedna, pobjeda nad Slaven Belupom u Gradskom vrtu bio je imperativ nad imperativima, a dogodio se mršavi remi. Osijek je poveo već u 5. minuti te je imao igrača više od 28. minute, no Slaven je u finišu utakmice uspio izjednačiti i šokirati Osječane.

"Ne znam kako bih to nazvao osim - blagim cirkusom"

"Mislim da su danas dali sve od sebe, najviše što su mogli u ovakvome trenutku. Mislim da se moraju smiriti sve te tenzije i da se neke stvari moraju preokrenuti u glavama. Jer ovaj tjedan je bio, ne znam kako bih to nazvao osim - blagim cirkusom. Nekad je bilo, dok sam ja bio igrač, kada odigraš loše - vrijeđaju te na dan utakmice, i to je bilo normalno. Danas je tako da ta borba traje 24 sata na dan. Možemo sad kukati, ali bilo je puno stvari koje su bile loše za klub.“, kazao je Zekić nakon utakmice, a prenose Sportske novosti.

Između redaka naziru se i Zekićeve kritike prema čelnim ljudima Osijeka. Jer, kako protumačiti rečenicu o "cirkusu i borbi 24 sata na dan" kada se zna da su se tenzije digle do vrhunca otvorenim pismom predsjednika Meštrovića, koji nije birao riječi. Riječi izdaja i izdajnici dominirali su njegovim pismom. 

"Bočkaj treba pomoć"

Kako god, Zekić je prokomentirao i „aferu Bočkaj“ koja je bila sol na ranu ludog tjedna za Osječane, koji je započeo porazom u Zagrebu i otvorenim pismom predsjednika Osijeka Ivana Meštrovića, koji je žestoko iskritizirao sve redom, od igrača do stručnog stožera.

"Jako mi je teško gledati mladog čovjeka koji je upao u probleme, ali ja se zaista nadam da će mu jednoga dana netko omogućiti ono što smo mu možda i mi trebali omogućiti, a to je pomoć koja mu je očigledno potrebna. Sve je to nama bilo dosta simpatično dok nije napravio to što je napravio. Zaista se nadam da će djevojka koja je nastradala u toj, da je nazovem gluposti, biti dobro, to je najbitnije. Peri treba omogućiti pomoć, da izađe na pravi put i da postane ono što su svi od njega očekivali. Da nas je sve razočarao, je... da je razočarao svlačionicu, je... Jednom sam ga kaznio, i to dosta drastično, možda sam trebao i više...“, kazao je Zekić i dodao da je Bočkaj ostavio njega i momčad na cjedilu.

"Nije mi ugodno ući u svlačionicu i vidjeti igrače kako plaču"

„Ovo što se dogodilo u petak, to je bio jedan veliki šok za sve nas. Ne znam je li se to sve moglo spriječiti. Ja sam s Perom u petak u 13 sati popodne imao jedan razgovor koji je išao u sasvim drugačijem smjeru, pričali smo o prvenstvu, o tome da je smršavio 2 kile u tjedan dana i da bi se trebao prodati, a onda se dogodilo to što se dogodilo“, kazao je Zekić i zaključio vrlo simptomatično:

„Što god tko mislio o mojim igračima, nije mi ugodno ući u svlačionicu i vidjeti ljude od 27-28 godina i vidjeti ih kako plaču. Nije mi ugodno vidjeti ljude koji su u ovome gradu odrasli, a onda gledaju ovakvu negativnu atmosferu koja se stvara i pitaju se gdje je tome kraj."


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider