Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nositelji do kraja

Dinamu otvoren put do Lige prvaka: Mogu čak i na Crvenu zvezdu, ali...

Više od mjesec dana ostalo je do ždrijeba uvodnih kvalifikacijskih rundi za najprestižnije klupsko natjecanje svijeta.

Kvalifikacije za Ligu prvaka 2019./2020. (Screenshot: kassiesa.home.xs4all.nl)

Dinamo je svibanj dočekao s osiguranim naslovom prvaka i mislima na ljetni pokušaj ulaska u Ligu prvaka.

Modri će startati od drugog pretkola, za koje će se ždrijeb održati u utorak 18. lipnja, a termini utakmica su 23./24. srpnja (prve utakmice) i 30./31. srpnja (uzvrati).

Koeficijent s kojim Dinamo ulazi u ždrijeb je 29.500, a to mu, prema sadašnjem stanju, garantira status nositelja ne samo u drugom već i u trećem pretkolu te play-offu. Put do plasmana u grupnu fazu čini se otvoren, iako će tu biti vraški teških prepreka.

Dramatična Liga prvaka 2018./2019. (Foto: AFP) Podsjetite se zašto svi pričaju da je ovo najluđa sezona u povijesti Lige prvaka divider

U drugom pretkolu Dinamu će protivnik biti netko od ovih 10 klubova:

Crvena zvezda (Srbija), Maccabi Tel Aviv (Izrael), Šerif Tiraspol (Moldavija), Rosenborg (Norveška), HJK Helsinki (Finska), Dundalk (Irska), Dudelange (Luksemburg), Škendija Tetovo (Sjeverna Makedonija), The New Saints (Wales) i Slovan Bratislava (Slovačka).

UEFA je dosad vješto sprječavala sraz Dinama i Zvezde

Ima tu Dinamovih starih znanaca s kojima se već susretao u eurokupovima, a svakako da najviše u oči upada Crvena zvezda. S Beograđanima se Modri u teoriji mogu susresti i to tako svake godine izgleda kad su u pitanju hrvatski i srpski klubovi, ali onda ih UEFA na sam dan ždrijeba razvrsta u različite podskupine i automatski otkloni mogućnost da u njezinu natjecanju igraju klubovi iz Hrvatske protiv onih iz Srbije. Takva je praksa već godinama, vjerujemo da će tako biti i ovaj put.

Steve Nash slavi gol Spursa (Screenshot) To je ljubav: Pogledajte reakciju NBA legende kada je Tottenham zabio gol u 96. minuti divider

Ako momčad Nenada Bjelice uspješno apsolvira tu prepreku, u trećem će pretkolu za suparnika dobiti klub iz para u kojem će biti netko od ovih šest:

APOEL Nicosia (Cipar), BATE Borisov (Bjelorusija), Legia Varšava (Poljska), PAOK (Grčka), Qarabag (Azerbajdžan) i Maribor (Slovenija).

Dakle, ne mora to biti netko od ovih šest doslovno, već može biti i neki sastav koji će u drugom pretkolu eliminirati, primjerice, Legiju ili APOEL.

Opet na Young Boyse?

Što se play-offa tiče, tamo će biti i nizozemski velikan Ajax (jasno, ako u dva preostala kola potvrdi domaću titulu). Srećom za Dinamo, na toj posljednjoj prepreci neće morati ići na sjajne Kopljanike jer će i sam biti nositelj.

Potencijalni protivnici Modrih u play-offu (zasad, ako ne dođe do nekih iznenađenja u pretkolima) su:

Young Boys (Švicarska), Astana (Kazahstan), Ludogorec (Bugarska) i Slavia Prag (Češka).

Za koga ćete navijati u finalu Lige prvaka?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider