Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kao nekad protiv Slavije

Osijek ovo ne pamti više od 15 godina: PSV čeka pravi pakao!

PSV u Osijeku čeka pakao u svakom smislu te riječi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

23. studenoga 2000. godine oko 17.000 navijača natiskalo se na Gradski vrt i srušilo rekord stadiona nakon rekonstrukcije. Velika generacija Osijeka predvođena Nenadom Bjelicom dočekala je prašku Slaviju i u grotlu Gradskog vrta slavila s 2:0. Poveo je Osijek golom Almira Turkovića, a posao je dovršio Mato Neretljak solo prodorom koji se i danas pamti. Osijek je, nažalost, u uzvratu izgubio 5:1 i ostao bez proljeća u Europi.

17 godina kasnije Osijek čeka novu veliku europsku utakmicu – uzvrat protiv slavnog PSV-a koji je s 1:0 šokantno pao u prvoj utakmici. Nizozemci su ostali u šoku i nevjerici, a cijela je Europa upoznala ''nepoznati Osijek'' koji je priredio jedno od najvećih iznenađenja pretkola europskih natjecanja.

U odnosu na susret sa Slavijom Osijek ima ugodniju situaciju – brane gol u gostima na Gradskom vrtu koji će bez sumnje biti dobro popunjen. NK Osijek je na svojim stranicama objavio da će nakon dugo vremena biti otvorena i velika tribina Zapad, te da se očekuje rekordna posjećenost u posljednjih 15-ak godina.

Još nije poznato hoće li pasti rekord postavljen protiv Slavije, ali sigurno je da PSV čeka pravi pakao – kako na tribinama, tako i u zraku, jer u četvrtak se u Osijeku očekuju vrućine od gotovo 40 stupnjeva koje neće bitno popustiti ni u večernjim satima. Veliki je to šok za momčad Phillipa Cocua koja dolazi iz Eindhovena, grada u kojem je u srpnju temperatura samo jednom prešla 30 stupnjeva, a prva se utakmica igrala na ugodna 22 stupnja.

Veliki interes zabilježen je i za ostale europske uzvrate hrvatskih klubova. Navijači Rijeke čekali su od ranog jutra ulaznice za utakmicu protiv Red Bull Salzburga, dok je u Splitu zabilježena neviđena pomama za ulaznicama nakon što je Uefa uvažila žalbu Hajduka i poništila kaznu po kojoj je Hajduk trebao dočekati Brondby pred praznim tribinama. Pred nama je bez sumnje tjedan za pamćenje na hrvatskim stadionima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider