Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''razum na prvom mjestu''

Zbog pisma Messiju, ali i prijetnji i pritisaka otkazana pripremna utakmica Argentine

Argentinski nogometaši odbili su otputovati na prijateljsku utakmicu u Izrael.

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pripremna utakmica između nogometnih reprezentacija Izraela i Argentine, planirana za subotu u Jeruzalemu, neće se odigrati temeljem odluke Argentinskog nogometnog saveza. Argentina, koja će na Svjetskom prvenstvu igrati protiv Hrvatske, trebala je nakon te utakmice otputovati u Rusiju.

"Zbog prijetnji i polemike nastale oko stanja u Palestini utakmica se neće igrati. Izbornik Sampaoli traži odigravanje jedne utakmice u Barceloni", navode argentinske sportske novine Ole.

Nogometaši Argentine pripremaju se za Svjetsko prvenstvo u Barceloni te su u četvrtak trebali putovati u Izrael na posljednju pripremnu utakmicu uoči natjecanja u Rusiji.

Izrael je namjeravao organizirati utakmicu u Jeruzalemu, što je potaknulo protivljenje Palestinaca koji su tu namjeru "smatrali političkim oruđem". Palestinski nogometni savez bio je uputio pismo Argentinskom nogometnom savezu, u kojem je tražio da otkazivanje utakmice.

Španjolske novine AS pišu kako su se igrači sastali s predsjednikom svog saveza Caludijem Tapiom te mu priopćili odluku da ne žele ići ondje u strahu od prosvjeda. U ponedjeljak se spominjalo moguće paljenje Messijevih dresova i fotografija, a 70 djece izbjeglica poslalo je pismo u kojem je navedeno kako je stadion Teddy Kollek u zapadnom Jeruzalemu izgrađen na mjestu gdje je srušeno njihovo selo.

''To je sada iza nas, otkazivanje je bila dobra stvar. Razum i naša sigurnost na prvom su mjestu. Mi smo smatrali kako je neodlazak prava stvar'', rekao je Gonzalo Higuain za ESPN.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider