Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
euro 2020 također upitan

Zbog koronavirusa se otkazuju Olimpijske igre? UEFA prati situaciju: "Ako se stanje pogorša..."

Zbog izbijanja koronavirusa pod znakom pitanja našlo se održavanje Europskog nogometnog prvenstva i održavanje Olimpijskih igara u Tokiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pojavom koronavirusa u Italiji, jednoj od 12 zemalja koje će ugostiti ovogodišnje Europsko prvenstvo, oglasila je krovna europska nogometna organizacija - UEFA. Član izvršnog odbora Michele Uva otkrio je da trenutno ne razmišljaju o otkazivanju utakmica ili oduzimanju domaćinstva Rimu.

Hrvatska na Euru EURO 2020: Rezultati svih utakmica Europskog prvenstva divider

"Trenutno smo u fazi u kojoj nadgledamo situaciju u svakoj zemlji. Nogomet mora slijediti upute iz svake zemlje posebno. Doći će do otkazivanja utakmica i domaćinstava samo u slučaju da se situacija drastično pogorša", otkrio je Uva u razgovoru za talijanski Rai.

Napoli će večeras ugostiti Barcelonu u Ligi prvaka uz prisustvo navijača, no već u četvrtak će Inter u susretu Europske lige protiv Ludogoreca igrati pred praznim tribinama.

Bišćan za GOL.hr o Ligi prvaka, Liverpoolu, Barceloni...

Utakmice Serie A, koje su na rasporedu sljedećeg vikenda, igrat će se također bez navijača. Što se ostalih sportskih događaja tiče, Talijanski mačevalački savez otkazao je Svjetsko prvenstvo koje se trebalo održati početkom ožujka u Padovi.

gol expired Igor Bišćan za GOL.hr: Što mu Klopp nije dopustio i kako je zvijezde Liverpoola šokirao nakon čudesnog osvajanja Lige prvaka divider

Europsko prvenstvo na rasporedu je od 12. lipnja do 12. srpnja ove godine, a Hrvatska je smještena u skupinu D zajedno s Engleskom, Češkom i pobjednikom "patha C" play-offa Lige nacija.

Tri utakmice u skupini Vatreni bi trebali odigrati u Engleskoj i Škotskoj, gdje trenutno nema potvrđenog slučaja koronavirusa. Eventuano osvajanje skupine D i prolazak u četvrtfinale vodio bi nas na stadion u Rimu, gdje je održavanje Eura prema aktualnom stanju upitno.

gol expired Niko Kovač najavio povratak na klupu: Otkrio kada se vraća i koje su moguće destinacije divider

Ovog ljeta na rasporedu su i Olimpijske igre u Tokiju, koje su također došle pod znak pitanja. Naime, Međunarodni olimpijski odbor poslao je u priopćenju za javnost da će donijeti odluku na kraju svibnja. 

"Ako koronavirus ne bude pod kontrolom, Olimpijske igre bit će otkazane", stoji u objašnjenju MOO-a. 

Olimpijske igre trebale bi se održati od 24. srpnja do 9. kolovoza 2020. godine. 

gol expired Wilder potvrdio novi meč s Furyjem i otkrio razlog debakla: Zbog ovog će mu se smijati svijet divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider