Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jedva čekamo

Zašto je večerašnji El Clasico puno važniji Realu nego Barceloni

Večeras od 21 sat Real i Barcelona igraju polufinale Kupa kralja.

Real slavi gol kod Barcelone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ne događa se često da imamo priliku u istom tjednu gledati dva El Clasica, a to će se upravo dogoditi u ova četiri dana. Prije subotnjeg okršaja u prvenstvu, Real će prvo dočekati Barcelonu večeras od 21 sat u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa kralja.

U Barceloni je početkom mjeseca bilo 1:1 i još od tada se činilo kako Katalonci ne mogu izaći iz krize igre i rezultata. No onda se prošlog vikenda dogodila ona golijada u Sevilli na krilima fantastičnog Lea Messija koji je postigao hat-trick.

S druge strane, Real je igrao u odličnim izdanjima sve do iznenađujućeg domaćeg poraza od Girone. Mnogo bolje nije izgledao ni kod Levantea, ali je uzeo sva tri boda. No tu su utakmicu obilježili teški propusti sudaca na štetu kluba iz Valencije.

Barca na Santiago Bernabeu stiže kao branitelj naslova. Štoviše, trofej Kup kralja je odlazio u vitrine katalonskog kluba posljednje četiri sezone.

Prilika za ''siguran'' trofej

Realu bi pak to mogao biti jedini trofej koji će podignuti ove godine. I zato je Realu ova utakmicu puno važnija nego najvećem rivalu koji u prvenstvu ima sedam bodova prednosti pred Atleticom i čak devet pred trenutačno drugim madridskim klubom u LaLigi.

Naravno, s obzirom na Realov čudesan niz u Ligi prvaka, četiri naslova u posljednjih pet godina, ne smijemo ih nikad otpisati, no ove su sezone ipak slabiji nego prijašnjih godina.

Večerašnja pobjeda ili izbacivanje Barce dali bi krila igračima Reala i za subotnji El Clasico, kojim bi dodatno mogli napakostiti rivalu. Ako im uzmu tri boda, prvenstvo će se opet itekako zakuhati.

No imaju svoju računicu i na Camp Nouu. Ako večeras izbace Real u njihovu dvorištu, oni će biti u psihološkoj prednosti pred subotnju utakmicu na istom mjestu.

Finale protiv Valencije ili Betisa tek je 25. svibnja i tko god prođe, do kraja sezone mislit će samo na prvenstvo i Ligu prvaka, a imat će jedno sigurno finale i priliku za trofej. Zasad se čini da će ta utakmica možda biti važnija Madriđanima.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider