Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zapelo je na novcu

Zašto je puklo između PSG-a i Messija? Parižani su htjeli da se Leo odrekne bogatstva

Sve je izgledniji razlaz Lionla Messija i PSG-a.

Lionel Messi (Foto: Afp)

Ugledni francuski sportski list L'Equipe objavio je vijest da će Lionel Messi na kraju sezone napustiti PSG.

Nije trebalo dugo čekati od pojave te informacije do medijske potrage za razlozima zbog kojih bi Messi mogao ovo ljeto okončati svoju dvogodišnju avanturu.

Kako je objavio ESPN, zapelo je na financijskim uvjetima. Neki su možda pomislili da je riječ o sportskim izazovima ili željom za novom destinacijom, pri čemu se najviše spominjao povratak u Barcelonu, ali čini se da je problem u novcu.

Posljednja PSG-ova ponuda uključivala je smanjenje plaće u iznosu od 25 posto.

Kada se Argentinac u ljeto 2021. priključio Parižanima, potpisao je tada ugovor na dvije plus jednu godinu. Te prve dvije završavaju krajem lipnja i klub ima opciju produljenja na još jednu po unaprijed dogovorenim uvjetima. Konkretno, PSG može aktivirati opciju da Messi ostane kod njih do ljeta 2024. i u tom slučaju bi ga morali plaćati 780.000 eura tjedno.

Budući da baš ne žele toliko izdvajati za plaću nekog tko će u lipnju navršiti 36 godina, izašli su pred Messija s prijedlogom da se taj ugovor potpiše, ali da on pristane na manju plaću - da ne zarađuje tjedno 780.000 eura nego 585.000 eura.

Tih 195.000 eura razlike na tjednoj razini znači da bi se Messi u idućoj sezoni, od srpnja 2023. do lipnja 2024., morao odreći cifre od preko 10 milijuna eura, a to je nešto na što ipak nije htio pristati.

Ponuda je to koju j Messi odbio i nakon toga je L'Equipe objavio da je priči kraj.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider