Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prve dvije utakmice

Stara se još igra, a već je započela nova sezona Lige prvaka: Klub s Kosova slavi!

Dvama utakmicama u Švicarskoj započela je nova sezona nogometne Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U vrijeme kad oni najbolji iz prošle sezone se međusobno razračunavaju i kompletiraju se četvrtfinalisti, ovog petka započela je nova sezona nogometne Lige prvaka.

U švicarskom Nyonu, gradu u kojem se nalazi i sjedište UEFA-e, odigrane su polufinalne utakmice preliminarne runde. Riječ je o fazi natjecanja u kojoj nastupaju četiri prvaka država s najslabijim nacionalnim koeficijentom i koja se igra turnirskim sistemom, sve na jednu utakmicu po principu polufinala i finala.

Zbog pandemije koronavirusa UEFA je odlučila da će se sve utakmice odigrati na stadionu Colovray u Nyonu bez prisutstva gledatelja.

U prvoj utakmici sastali su se prvak Sjeverne Irske Linfield i prvak San Marina Tre Fiori, a slavio je Linfield s 2:0.

Drugo polufinale donijelo je sraz najboljih momčadi Kosova i Andore. Kosovski prvak Drita s 2:1 je pobijedila Inter Club d'Escaldes, sva tri pogotka pala su u prvom poluvremenu.

U finalu koje se igra u utorak 11. kolovoza sastat će dakle Linfield i Drita, a pobjednik te utakmice odlazi u ždrijeb prvog pretkola Lige prvaka gdje neće imati status nositelja i za protivnika može izvući Celtic, Legiju iz Varšave, Maccabi Tel Aviv i brojne druge klubove.

Hrvatski prvak Dinamo i drugoplasirani klub iz HNL-a Lokomotiva u natjecanje će se uključiti u drugom pretkolu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider