Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igra sjajnu sezonu

Zaboravljeni hajdukovac hrani loptama Dinamovu želju, a o njemu nitko ne priča: "Nisam ljut na Hajduk"

Ivan Brnić, bivši nogometaš Hajduka, igra sjajnu sezonu u dresu slovenskog Maribora.

Ivan Brnić (Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix)

O Žanu Vipotniku, koji je zabio 23 pogotka za Maribor, ispisano je na desetke stranica. Želi ga Dinamo i nekolicina europskih klubova, ali nitko ne priča o zaboravljenom nogometašu Hajduka Ivanu Brniću, koji je svojim asistencijama nahranio slovenskog golgetera.

Samo ove sezone Brnić je upisao osam golova i 15 asistencija, a od toga je čak osam puta asistirao Vipotniku:

"Ove sam godine kao lijevo krilo dao za Maribor osam golova i imao 15 asistencija, a na Transfermarktu stoji da sam dao dva gola manje i da imam šest asistencija manje. Valjda oni ne stignu tako brzo ažurirati podatke, koliko ja proizvedem golova i asistencija na terenu", kazao je hrvatski nogometaš za Slobodnu Dalmaciju.

Zdravko Mamić Srbi sanjaju dolazak Mamića: ''Ne krije simpatije prema Srbiji, prodao je Rakitića, Srnu i Kranjčara'' divider

Na Poljudu je proveo 12 godina, a za prvu momčad je upisao 12 susreta, i to na poziciji desnog beka. S odlaskom Igora Tudora, Brnić je pao u drugi plan i uskoro raskinuo ugovor s Hajdukom. 

"Ne ljutim se ja na Hajduk. To je moj klub, želim mu osvajanje Kupa, a duple krune iduće godine", otkriva Brnić koji je nakon epizode u Dugopolju, potpisao za Maribor i zablistao.

Brnić još uvijek može igrati za mladu hrvatsku nogometnu reprezentaciju, koju čeka nastup na Euru, a on misli da je itekako zaslužio poziv. Finalnu utakmicu slovenskog Kupa pratio je izbornik Dragan Skočić, ali i sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider