Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Završnica Lige nacija

Kakve Vatrene možemo očekivati? Hrvatska ide po podvig, Nizozemci u problemima

Malo više od mjesec dana do polufinala s Nizozemskom u Ligi nacija, hrvatski izbornik Zlatko Dalić ima ugodnu situaciju...

Petog lipnja u ponoć istječe rok za prijavu momčadi koje će igrati završnicu Lige nacija, a kako sad stvari stoje, Zlatko Dalić neće imati prevelikih problema sa sastavljanjem popisa. Naime, Vatreni nemaju nikakvih većih problema s ozljedama i ne igranjem igrača, što se ne može reći za protivnike u polufinalu, Nizozemce.

Nakon što su na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo Vatreni osvojili četiri boda, izbornik Zlatko Dalić jasno je poručio kakvu Hrvatsku možemo očekivati na završnici Lige nacija, ali i što jedino ne želi vidjeti unutar i oko svoje reprezentacije.

"Imamo mi tu sposobnost, imamo kvalitetu, ali, evo, vidjet ćemo šta će biti. Nećemo praviti nikakav prevelik pritisak, a niti ga ja želim. Nije ga bilo ni danas. Ja sam rekao dečkima, nema pritiska nikakvog, igrajte opušteno utakmicu, bitno je tko će biti prvi na kraju, a ne sada nakon 2. kola. I to je jako važno. Tako i u Ligi nacija. Idemo u Nizozemsku pokušat napravit podvig, pokušat napravit nešto sjajno. Možemo, spremni smo, probat ćemo."

Malo više od mjesec dana do polufinala s Nizozemskom, Dalić ima ugodnu situaciju.

Jedina dva ozlijeđena igrača su Gvarldiol i Stanišić, a i tu nije ništa dramatično jer Joško se već vratio treninzima nakon manjih problema s istegnućem mišića, a ni Stanišićeva pauza zbog tetive koljena ne bi trebala biti duga.

Srećom, kratko je trajala ozljeda i kapetana Modrića. On se nakon 10 dana pauze već vratio u sastav Reala i odigrao gotovo cijelu utakmicu protiv Manchester Cityja.

U veznoj liniji, veliki plus za Dalića je što Brozović i Vlašić više nemaju nikakvih problema s ozljedama. Što je velika razlika od situacije uoči početka kvalifikacija.

Obojica su igrali baš u svakoj utakmici svog Intera, odnosno Torina, uz prosječnu minutažu od oko 66 minuta, a to znači da su u punom pogonu. Uz to je Brozović četiri puta poveo svoju momčad kao kapetan, a Vlašić je u istom razdoblju upisao 2 asistencije.

U napadačkoj liniji, posebno veseli kvalitetna golgeterska forma Andreja Kramarića kojom predvodi svoj Hoffenheim do ostanka u Bundesligi. U 7 utakmica, postigao je 5 pogodaka.

U Nizozemskom taboru, i dalje je najveći problem katastrofalan poraz na otvaranju kvalifikacija od čak 4:0 protiv Francuza, a baš od starta kvalifikacija, samo jedan nastup za svoj Atletico Madrid ima ključni napadač Oranja, Memphis Depay. A u posljednje vrijeme za Romu ne igra važan veznjak Gini Vijnaldum.

Pred igračima i jedne i druge reprezentacije sama je završnica sezone od svega nekoliko utakmica, a našima posebno poželimo da ostanu zdravi. I da maksimalno spremni krenu u novo veselje za svoje navijače.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider