Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima 22, a ne 18?

Njemačka zvijezda varala na godinama? Posumnjali nakon otkrića o starosti njegovih djevojaka

Klubovi koji žele dovesti njemačkog reprezentativca i zvijezdu Borussije Dortmund Youssoufu Moukokoa pokrenuli su istragu jer sumnjaju u ispravnost podataka na njegovu rodnom listu.

Youssoufa Moukoko (Foto: Afp)

Njemački reprezentativac i napadač dortmundske Borussije Youssoufa Moukoko privlači sve veću pažnju najboljih svjetskih klubova, međutim čini se kako mu je interes stvorio više problema nego što bi mu mogao donijeti koristi jer ga poslije otkrića jednog od interesenata optužuju za prevaru.

Naime, klubovi zainteresirani za njega poslije kraće istrage podigli su sumnju u njegovu stvarnu dob i tvrde kako ima 22 godine, a ne 18, kako tvrdi. Newcastle, Chelsea i Barcelona pokrenuli su svoje istrage o njegovoj prošlosti i našli zanimljive detalje.

gol expired Mora na testiranje: Vjerujete li da ovo čudo od djeteta ima samo 12 godina? divider

Posumnjali jer je kao tinejdžer imao puno starijih cura

Moukoko je rođen u kamerunskom glavnom gradu Yaoundeu, 2014. godine preselio se u Njemačku, gdje je usvojen, ali sad pojedini tvrde kako je u Njemačkoj pronađen rodni list s datumom rođenja iz 2000. godine koji nosi ime Yousouffa Mohamadou, odnosno kako ga danas zovu Yousouffa Moukoko.

Austrijska Laola1 tvrdi kako je njegov očuh poslao svježe otkriveni rodni list njihovu novinaru. Istraga pokrenuta u tom smjeru potaknula je sumnju u to kako mu je doista samo 18 godina.

gol expired Ne vjeruju mu koliko godina ima, sad i ovo: Najveći rival ispričao se novoj njemačkoj senzaciji divider

Između ostalog, sumnju je potaknulo i to što je Moukoko navodno imao puno znatno starijih djevojaka dok je bio u svojim ranim tinejdžerskim godinama.

U Africi je varanje na godinama standard

U Africi je varanje na godinama praktički standardna praksa, a osobito u Kamerunu. Nedavno je njihova U-17 reprezentacija imala problema jer je čak 21 od 30 igrača pozvanih na pripreme bio stariji od dopuštenog. Da bruka bude veća, Kamerunci su ih brzo zamijenili novima, međutim među 21 novim igračem 11 ih je također bilo prestaro za nastup u toj dobnoj kategoriji.

Kamerun Čak 21 od 30 kamerunskih reprezentativaca U-17 diskvalificiran zbog varanja na godinama divider

O cijelom problemu već su pisali brojni afrički novinari koji tvrde da se u pojedinim zemljama Crnog kontinenta mogu dobiti potpuno novi papiri s novim imenom, datumom i nacionalnošću za 50-ak eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider