Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zauvijek mladi

Čak 21 od 30 kamerunskih reprezentativaca U-17 diskvalificiran zbog varanja na godinama

Više od dvije trećine reprezentativaca pozvanih za Afrički kup nacija do 17 godina imalo je više od 17.

Kamerun (Foto: Afp)

Kamerunski nogomet ponovo trese veliki skandal. Ovaj put riječ je o igračima nacionalne momčadi do 17 godina jer je među 30 reprezentativnih kandidata za sljedeći Afrički kup nacija do 17 godina čak 21 odbijeno poslije testiranja.

Zlatko Dalić i Luka Modrić Dalić u novogodišnjem intervjuu Srbima otkrio: "Želim Modrića za pomoćnika u stožeru Vatrenih" divider

Uhvaćeni su odmah udaljeni iz kampa reprezentacije i poduzete su mjere kako bi ih se odmah zamijenilo. Kamerunci su nedavno odlučili stati na kraj prevarama s godinama, kojima se afričke nacije služe već godinama i koje, smatraju lokalni čelnici saveza, bacaju crnu mrlju na cijeli afrički nogomet.

Pod lupom su reprezentacije U-17 i U-20

Kamerunski nogometni savez pod dodatnim je povećalom jer je već dugo pod serijom kritika zbog muljanja s rodnim listovima igrača reprezentacija do 17 i do 20 godina. A slično se izgleda dogodilo i u pripremnom kampu za Afrički kup nacija jer do današnjeg dana službena lista kandidata za pripremni kamp u Yaoundeu još nije predstavljena.

gol expired Sjajan podatak za kraj godine: Hrvatska nogometna reprezentacija prva u Europi u 2022.! divider

Imenovanjem Samuela Eto'oa na predsjedničku funkciju u tamošnjem savezu učinjeni su ogromni koraci k prevenciji pokušaja ovakvih prevara, a otkako je on na toj poziciji, čak 44 nogometaša pala su zbog varanja na godinama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider