Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Zaboravimo prošlost"

Dalić u novogodišnjem intervjuu Srbima otkrio: "Želim Modrića za pomoćnika u stožeru Vatrenih"

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dao je intervju za srpski Pink.

Zlatko Dalić i Luka Modrić (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)

U novogodišnjem intervjuu za Pink.rs izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić osvrnuo se na 2022. godinu, u čijem su finišu Vatreni pod njegovim vodstvom opet ostvarili fenomenalan rezultat.

Prvo pitanje koje su mu kolege iz Srbije postavile bilo je vezano uz dojmove iz Katra i možebitni žal što Hrvatska u konačnici ipak nije igrala u finalu.

"Sve više osjećam sreću i ponos što smo osvojili treće mjesto, mislim da je to velik uspjeh reprezentacije. Mi smo od prve utakmice išli na rezultat i da mi je netko prije početka Svjetskog prvenstva ponudio polufinale, ja bih to prihvatio objeručke. Ostaje žal za Argentinom jer smo u prvih 35 minuta bili bolja reprezentacija, bolje od njih smo igrali, ali taj penal koji je suđen za njih potpuno je preokrenuo utakmicu. Mi ipak ne smijemo biti nezadovoljni trećim mjestom."

"Katarska bronca draža mi je od srebra iz Rusije"

Uspoređujući Rusiju 2018. i Katar 2022. iz hrvatske perspektive, Dalić je rekao:

"Tadašnja reprezentacija deset je godina igrala zajedno i nije imala velik rezultat, pa je sve eksplodiralo te 2018. godine. Ovdje smo ipak došli s novih 18 igrača, ovo je reprezentacija koju sam ja sa svojim timom složio, a ona iz Rusije već je bila oformljena od strane prethodnih izbornika. Upravo mi je zato ovaj uspjeh još draži."

Tko su bila iznenađenja za Dalića?

"Ugodno iznenađenje je Maroko, oni su bili ono što smo mi predstavljali u Rusiji prije četiri godine. Što se tiče neugodnih iznenađenja, puno je reprezentacija koje su imale velike apetite, od Njemačke, Španjolske, Portugala, Nizozemske, ali najviše Brazil, koji je ispao od nas."

U razgovorima s Dalićem nezaobilazna tema je Luka Modrić. Izbornik je ovim putem plasirao jednu ekskluzivu.

"Volio bih jednog dana, kad Luka završi svoju igračku karijeru, da se uključi u stručni stožer na bilo koji način. Isto tako i Rakitić i drugi igrači koji imaju velike zasluge. Mislim da je to dobro na za naš nogomet, ali i dobar putokaz svim drugim reprezentacijama."

Po čemu će Dalić pamtiti 2022. godinu, a što želi zaboraviti?

"U sportskom smislu 2022. je za mene bila sjajna ako gledamo Svjetsko prvenstvo, a neću je pamtiti po lijepom jer sam u lipnju izgubio oca, tako da je za mene ovo bila i tužna godina. To je život, moramo ga prihvatiti."

"Ne želim da se vraćamo u prošlost"

Prisjetio se i nedavno preminulog Siniše Mihajlovića.

"Davno sam ga upoznao, u Vinkovcima, igrali smo neke turnire zajedno. Bio je velik igrač, imao veliku karijeru, bio je dobar trener, imao je svoj stav. Bio je poseban. Njegova prerana smrt je udarac za cijelu regiju. Teško je kad odlaze mladi ljudi, žao mi je. Bio sam u kontaktu s njegovom obitelji, ovo je situacija u kojoj moramo shvatiti da je život prekratak i da moramo zaboraviti sve probleme, animozitete, svađe, biti više tolerantni jedni prema drugima."

Na kraju je Dalić poručio:

"Najvažnije je da zdravlje bude u prvom planu, to je najvažnija stvar. Zato vama i vašim čitateljima želim puno zdravlja, puno sportskih uspjeha, puno više tolerancije, više poštovanja, da se što manje vraćaju paralele i da se ne vraćamo u prošlost. Želim uspješnu novu godinu i vama u Srbiji sretan Božić koji vam dolazi."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider