Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ofenzivni veznjak

Na Poljud stiže prvo pojačanje: Preostao je samo liječnički pregled, poznati su detalji transfera

Yassine Benrahou, član francuskog Nimesa, potpisuje za Hajduk.

Yassine Benrahou (Foto: Afp)

Yassine Benrahou na korak je do potpisa za Hajduk. 24-godišnji marokanski nogometaš danas bi trebao stići u Split i odraditi liječničke preglede, nakon čega će potpisati ugovor sa splitskim klubom.

Budući da mu ugovor s francuskim Nimesom istječe na kraju aktualne sezone, stiže bez odštete, ali s postotokom od budućeg transfera.

Radi se o ofenzivnom veznjaku koji odlično izvodi prekide, a prošla sezona bila mu je najbolja u karijeri. U svim natjecanjima za Nimes zabio je 12 golova i upisao devet asistencija, piše Dalmatinski portal.

Francuskom drugoligašu pridružio se početkom 2020. godine, stigao je na posudbu iz Bordeauxa i zadovoljio struku. Šest mjeseci kasnije otkupili su ga za iznos od 1,5 milijuna eura, ali ove sezone nije se baš naigrao. U prvom dijelu sezone imao je ozljedu prepona s kojom se mučio dva mjeseca.

Cafu ''On je bolji od Modrića'': Cafu je bio ozbiljan, ali nas je dobro nasmijao divider

Slovio je za jednog od najvećih talenata francuskog nogometa u generaciji 1998./1999., igrao je za mlađe selekcije francuske reprezentacije, a ima i jedan nastup za mladu reprezentaciju Maroka do 20 godina.

U karijeri je igrao s bivšim hajdukovcem Tomom Bašićem u redovima Bordeauxa, a tijekom prvih nogometnih koraka igrao je s Kylianom Mbappeom.

Nakon što je nekolicina igrača napustila Poljud ove zime, Benrahou je prvo, ali sigurno ne i jedino pojačanje koje će ove zime sletjeti na Poljud. Za kraj dodajmo da ga Transfermarkt procjenjuje na dva milijuna eura.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider