Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stiže iz francuske

Yassine Benrahou: Novo pojačanje Hajduka s francuskim iskustvom

Yassine Benrahou uskoro bi trebao potpisati za Hajduk.

Galerija Yassine Benrahou Yassine Benrahou Yassine Benrahou +4 Yassine Benrahou

Yassine Benrahou na korak je do potpisa za Hajduk. Marokoanac s francuskim državljanstvom navodno je sve dogovorio s Bijelima i uskoro bi trebao potpisati.

Tko je Yassine Benrahou?

Stiže iz francuske druge lige, točnije iz Nimesa. Rodio se u Francuskoj, no roditelji su mu Marokanci pa je dogurao i do U-20 reprezentacije Maroka, danas ima 24 godine i još čeka ostvarenje snova i poziv u A-vrstu.

Trebao bi biti prvo pojačanje Hajduka u ovom zimskom prijelaznom roku nakon što su Poljud napustili Biuk, Ljubičić, Čolina, Atanasov, Dimitrov i Eduok.

Radi se o ofenzivnom veznjaku koji može igrati i na krilu, a zbog činjenice da mu je lijeva noga dominantna, uglavnom je nastupao na desnoj strani.

Može se pohvaliti odličnim izvođenjem slobodnih udaraca iz kojih je i zabio nekoliko golova u karijeri.

Yassine Benrahou: Godine, visina, klubovi

  • Rođen: 24. siječnja 1999.
  • Visina: 170 cm
  • Klubovi: Bordeaux, Nimes

Prošao je nogometnu školu AS Bondy, a svlačionicu je dijelio s Kylianom Mbappéom. Kasnije su se njihovi putevi razišli, Mbappé je dogurao do PSG-a, a Benrahou je potpisao za Bordeaux, iz kojeg je 2020. otišao u Nimes.

Može se pohvaliti s 42 nastupa u Ligue 1, zabio je dva gola i četiri asistencije. Prošle sezone bio je najbolji igrač Nimesa. U 37 nastupa zabio je 12 golova i dodao devet asistencija.

Yassine Benrahou i Jordan Amavi Yassine Benrahou i Jordan Amavi (Foto: Afp)

U Nimes je stigao 2020. godine iz Bordeauxa, a vrijednost transfera iznosila je 1,5 milijuna eura.

Prema Transfermartku vrijedan je 2,2 milijuna eura, no već ovo ljeto istječe mu ugovor, pa je lako moguće da napusti klub i ove zime i dođe u Split.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider