Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što kažete na momčad?

Xavijeva slagalica: Legenda u svojoj Barci želi četiri nova imena, među njima i jednog dinamovca

Bivša igračka legenda po svemu sudeći trebala bi uskoro sjesti na klupu Barcelone, a od uprave je poželjela ovu momčad...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nizozemski strateg Ronald Koeman neslavno je izletio iz Barcelone, a Katalonci se okreću novom poglavlju svoje bogate povijesti, nadaju se puno bogatijem od ovih nekoliko redaka koje je ispisao sad već bivši šef. Njegov nasljednik na klupi trebao bi biti Xavi, igračka legenda i miljenik tribina Nou Campa, a na njegova relativno neiskusna trenerska pleća pala je odgovornost da preokrene situaciju u kojoj se klub nalazi.

Još ništa nije službeno, obavljeni su tek inicijalni razgovori, no Xavi, koji trenutačno sjedi na klupi Al Saada, već ima spreman plan za spas svojeg voljenog kluba i iskoristio je taj uvodni razgovor za posao kako bi svoju viziju predstavio ljudima iz uprave katalonskog giganta.

Četiri imena na popisu

Na njegovu popisu su četvorica igrača koje vidi u svojoj viziji Barcelone i koje bi želio potpisati kad, odnosno ako sjedne na klupu, a uprava je konačnu odluku ostavila za poslije jučerašnje utakmice s kijevskim Dinamom u Ligi prvaka. Španjolski Nacional tvrdi kako je Xavi od uprave tražio nekoliko vrlo impresivnih imena, među ostalima i jednog dinamovca.

gol expired Xavija pitali dolazi li u Barcelonu, a on im u svom stilu odgovorio divider

Iako nije štedio, Xavi je vodio računa o osjetljivoj financijskoj situaciji u kojoj se klub trenutačno nalazi, pa je od čelnih ljudi Barcelone tražio Paula Pogbu, koji bi mogao stići bez odštete sljedeće sezone jer mu postojeći ugovor s Manchester Unitedom ističe na ljeto, a svojem je menadžeru navodno otkrio kako nema namjeru potpisati novi te kako želi otići.

Sličan popust, ali jednako veliko ime, mogli bi dobiti u vidu Erlinga Haalanda, napadača dortmundske Borussije, kojemu će se na ljeto aktivirati otkupna klauzula teška 75.000.000 eura. Norveški golgeter je već dugo na radaru Katalonaca, koji su već pripremili model po kojem bi ga otkupili i po kojemu bi novac nabavili od investicijskog fonda.

Dani Olmo za pojačavanje Barcina koda

Xavi je svjestan kako je njegova generacija bila najuspješnija u klupskoj povijesti jer im je većini još od najranije dobi u gene utkan Barcin "kod“, a kako se domaći štih ne bi izgubio, planira u klub vratiti "izgubljenog sina" Danija Olma, koji je nogomet počeo igrati u slavnoj La Masiji, ali je igrač postao u zagrebačkom Dinamu. Xavi je uvjeren kako je sad idealno vrijeme za njegov povratak jer bi odmah bio pojačanje za prvu momčad.

gol expired Laporta otkrio da Xavi nije jedini kandidat za novog trenera Barcelone divider

Zadnji djelić Xavijeve slagalice nalazi se u Sevilli, a riječ je o braniču Joulesu Konudeu, Rakitićevu suigraču, koji je ljetos zamalo otišao u Chelsea i kojeg smatraju jednim od najperspektivnijih francuskih stopera.

Svi ovi dolasci trebali bi se dogoditi tek sljedeće ljeto, a dotad bi se Barcina financijska situacija trebala drastično popraviti…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider