Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VRLO SPORNA ODLUKA

Jedan od najtalentiranijih nogometaša je ispao beskičmenjak: Zabio nož u leđa klubu koji mu otvorio vrata i vratio se tamo gdje je odbačen

Xavi Simons ovog će se ljeta vratiti u PSG, koji će PSV-u morati isplatiti tek šest milijuna eura.

Xavi Simons (Foto: Afp)

Fenomenalna sezona je iza 20-godišnjeg Xavija Simonsa, člana PSV-a i nizozemske nogometne reprezentacije.

On je u Eindhoven došao nakon što je praktički bio odbačen od strane PSG-a, kluba koji ga je kao klinca preoteo iz Barceloninog pogona, a onda mu priliku davao uistinu na kapaljku. Ukratko, usporili su razvoj vrlo talentiranog nogometaša.

Messi otvoreno kritizirao Xavijev razvoj

To je otišlo toliko daleko da je između ostalog je i Lionel Messi prošlog ljeta savjetovao Barcelonu da ne vraćaja Xavija, budući da je on stao u razvoju, što je zapravo neki stav kakav se stvorio u Francuskoj po pitanju ovog nogometaša.

Lionel Messi Messi napokon i službeno postao članom najgore momčadi MLS-a divider

On je na kraju prošle sezone uspio dogovoriti raskid s PSG-om te je potpisao za PSV. No, uz zanimljivu klauzulu. PSG ga već ovog ljeta može otkupiti za šest milijuna eura.

Ta klauzula se mogla poništiti vrlo jednostavno, Xavijevim potpisivanjem novog ugovora s PSV-om, klubom koji mu je pružio priliku u prvom sastavu onda kad mnogi više nisu vjerovali u njegov talent.

Sjajna sezona i prvi sastav reprezentacije

Xavi je odgovorio s 22 pogotka i 12 asistencija u svim natjecanjima. Bio je drugi strijelac nizozemske Eredivisie sa samo jednim pogotkom iza najboljeg, a ne zaboravimo da igra krilnog napadača ili ofenzivnog veznjaka. Postao je i član udarnog sastava reprezentacije Nizozemske.

Zašto je PSV prihvatio tu gore spomenutu klauzulu? Vjerojatno su vjerovali da će igrač cijeniti priliku te da će radije odabrati bilo koji drugi veliki klub kad dođe vrijeme za transfer, a ne klub koji ga je već tako bolno šikanirao.

No, prevarili su se. Simons je ovog vikenda spremio svoje stvari i napustio PSV-om pripremni kamp te je otputovao u Pariz. Samo nekoliko tjedana nakon što je medijima izjavljivao kako ga povratak ne zanima.

Jack Grealish Grealish poludio na novinare: "Koliko vi sr*nja možete napisati!?" divider

Potpisat će novi ugovor s PSG-om koji će ga vjerojatno odmah poslati negdje na posudbu. Mediji kao jedini način njegovog ostanka u Parizu vide prodaju Kylliana Mbappea ili Neymara.

PSV ostaje bez desetaka milijuna eura

Xavi Simons trenutno po Transfermarktu vrijedi 40 milijuna eura, vjerojatno bi uskoro vrijedio i više. PSV je isto tako klub koji mu je otvorio vrata i koji je svakako zaslužio da mu Simons vrati istom mjerom te da ode u klub koji će ga platiti onoliko koliko vrijedi, čime bi PSV-u priuštio značajnu zaradu.

Ali ne, on se ovim putem pokazao kao beskičmenjak koji je pobjegao nazad u klub gdje je bio odbačen, čim je saznao da su oni spremni isplatiti sramotne mrvice za koje ga mogu dobiti nazad.

Je li to slika današnjih nogometaša? Nadamo se da nije, iako je jasno da Xavi Simons ima apsolutno pravo na svaku svoju odluku, koliko god se ona nama običnim smrtnicima činila sebična, nerazumna i kao prikaz nepoštovanja prema klubu u kojem je uspio potvrditi svoj talent.

Momčad Dinama slavi osvojeni trofej Dinamo ulazi u veliki rizik: Prodaja ključne figure pada u najosjetljivijem trenutku divider

Ne zaboravimo da je isti igrač, tada ipak apsolutno pod utjecajem roditelja i agenta, već jednom pobjegao iz svog kluba u isti taj PSG. 

Klub u koji vraća gotovo sigurno i zbog ega. Nakon onoga što su mu napravili ne može pobjeći od želje dokazati im da su bili u krivu. Čak bih rekao da mu je to bila glavna motivacija jer veći novac bi dobio i u drugim klubovima.

Uostalom, Xavi Simons će na kraju biti onaj na koga će najviše njegove vlastite odluke utjecati.

Jedino nam mora biti žao PSV-a, kluba koji nije zaslužio takav tretman. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider