Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dečki, hvala i doviđenja

Počela nova era katalonskog giganta: Xavijev prvi trening nisu "preživjela" šestorica igrača

Novi trener u utorak je prvi put trenirao s momčadi i odlučio je kako za šest imena više nema mjesta…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni igrač Barcelone Xavi u ponedjeljak je predstavljen kao novi trener i službenim kanalima, a već danas prvi put je bio na terenu sa svojom novom momčadi. Na Camp Nou vratio se poslije šest godina u "nogometnom čistilištu“ na Bliskom istoku, ali odlučio se vratiti u svoj nekadašnji klub i preuzeti prvi veliki trenerski izazov u životu.

gol expired Xavi u Barcelonu vraća pravila koja su obilježila njegovu eru, izjave mu uspoređuju s onima Guardiole i Cruyffa divider

Kad je otišao Barcelona je bila raj na zemlji, ali legenda se vraća u situaciji kad je u klubu pakao. Neće mu biti lako vratiti stvari pod kontrolu u postojećoj situaciji, međutim odlučio se na čvrst vojnički pristup u klubu, a svima onima koji se možda misle kako će lakše s mlađim trenerom u svlačionici dao je do znanja kako to neće biti tako.

Na jutarnjem treningu, na kojem su bili svi koji nisu otputovali s reprezentacijama, a mnogi od njih pojavili su se i ranije od zakazanih 11 sati što pokazuje kako je njegov pristup ispravan. Xavi je bacio oči na stanje svojih igrača i predsjedniku Laporti odmah po završetku treninga poručio kako slijede određeni rezovi.

Španjolski mediji već su otkrili koje bi igrače želio vidjeti u svojoj viziji Barcelone, a sad donose i imena koja bi trebala biti žrtvovana u rezovima koji slijede. Prva sljedeća prilika je siječanjski prijelazni rok, a Xavi je čvrsto odlučio riješiti se Umtitija, Lengleta, Neta, Coutinha, Luuka de Jonga i Braithwaitea već ove zime.

gol expired Xavijeva slagalica: Legenda u svojoj Barci želi četiri nova imena, među njima i jednog dinamovca divider

Cilj mi nije jedino rasteretiti kadar viška igrača, nego i budžet te zaraditi koji euro za dovođenje pojačanja…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider