Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljivo

Procurilo novo ime: Evo tko je još bio kandidat za klupu Hajduka, radi se o strancu

Mediji iz Belgije tvrdi da je Wouter Vrancken bio kandidat za klupu Hajduka.

Wouter Vrancken (Foto: Afp)

Gennaro Gattuso novi je trener Hajduka.

Nakon što se Ivan Jurić predomislio i odbio ponudu s Poljuda u posljednji trenutak, među navijačima je zavladala svojevrsna panika tko će povesti momčad u novu sezone.

U javnost su curile informacije o novim odbijenicama, i to samo sedam dana prije početka priprema, no Nikola Kalinić izvukao je veliko ime iz šešira i potpisao legendarnog Talijana.

Naravno, to se vrlo brzo proširilo Europom, a iz Belgije je pak stigla zanimljiva informacija o još jednom treneru koji je bio među kandidatima za splitsku klupu, a nije se ranije spominjao. To je Wouter Vrancken, 45-godišnji stručnjak iz Belgije koji se nakon odlaska iz Genka nadao trenerskom izazovu u inozemstvu, no Bijeli su se odlučili za drugo ime.

"Vrancken se nadao inozemnom izazovu nakon KRC Genka, ali nije bilo previše interesa. Jedan od klubova koji ga je želio potpisati imenovao je Gennara Gattusa za novog trenera. To su i službeno potvrdili", piše belgijski Voetbalnieuws.

On je posljednje dvije godine vodio Genk, a u 93 utakmice upisao je 46 pobjeda, 25 remija i 22 poraza. Po utakmici je osvajao 1,75 bodova. U regularnom dijelu sezone Genk je završio na 6. mjestu ljestvice, a nakon toga su osvojili 5. mjesto u borbi za prvaka.

Također, ove sezone igrali su grupnu fazu Konferencijske lige, a u skupini s Fiorentinom, Ferencvarošom i Čukaričkim osvojili su devet bodova i zauzeli treće mjesto. Nokaut-faza izmaknula im je za samo jedan bod.

Vrancken je u karijeri još vodio Lommel, Mechelen, a od 1. srpnja vodit će Gent.

Zoran Zekić Noćna objava kluba iz susjedstva: "Zoran Zekić naš je novi trener" divider

Luka Ivanušec S tatom kopao kanale, ali ima i diplomu: Jeste li znali tko mu je punac? divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider