Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
DRUGA STRANA ŽIVOTNE PRIČE

S tatom kopao kanale, ali ima i diplomu: Jeste li znali tko mu je punac?

Luka Ivanušec danas je uspješan nogometaš, a morao je svašta proći da dođe do današnjeg statusa.

Galerija Luka Ivanušec Marco Pašalić i Ivanušec Luka Ivanušec +9 Luka Ivanušec

Luka Ivanušec mogao bi zablistati na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. Sjajni Vatreni već dugo igra u sjajnoj formi, a Hrvatska od njega puno očekuje.

Lokomotiva, Dinamo pa nizozemski Feyenoord bio je njegov put. Pustio je suzu na odlasku iz Maksimira jer je veliki dinamovac. Potom je zablistao u nizozemskom klubu.

Kad se na stranu stavi njegova nogometna karijera, put od dječaka do odraslog čovjeka nije bio lagan.

Ivanušec je odrastao u malome mjestu u blizini Novog Marofa.

Ivanušec je kao mlad s ocem građevinarom kopao kanale, cijepao drva i obavljao mnoge slične poslove. Danas je jedan od bitnijih Vatrenih u borbi za Euro.

Voli mir rodnog kraja

''Zeleno, mirno, lijepo za život, imaš svoj mir. Crkva, dvorana, dućan, ljekarna i vrtić. Tu sam bio ministrant. To je bila želja bake Katarine i ona je kumovala tome da budemo ministranti'', rekao je u emisiji HRT-a "Knjaz kod Vatrenih".

Otkrio je da voli stolni tenis, ali posebno prati i MMA.

''Odličan je to sport da se ubije vrijeme. Bulat i ja odličan smo par, a Krama je najbolji u reprezentaciji. Obožavam MMA. Često sam u Dinamu boksao s Baturinom. Bilo je dobrih mečeva i ozbiljnih udaraca. Uđe kondicijski trener i kaže - dosta je, stvarno se šorate'', rekao je Ivanušec.

Dobio je i diplomu

Vatreni je u vezi Tijom Vugrinec, kćeri Davora Vugrinca, ikone HNL-a i bivšeg Vatrenog. Luka i Tia žive u Rotterdamu jer hrvatski reprezentativac igra i za Feyenoord.

"Upoznali smo se još dok smo bili klinci, kad smo išli na Sportske igre mladih u Split. Tijekom srednje smo se isto znali družiti. Taj je kontakt nestao na četiri-pet godina i ponovno smo se sreli u Zagrebu kad je ona bila na studiju, a ja igrao u Lokomotivi. Dogovorili smo se za kavu i tad je opet sve počelo", otkrio je Luka.

Zanimljivo, Ivanušec je jedan od rijetkih nogometaša koji nisu zanemarili školovanje. Naime, nedavno je završio sportski menadžment, koji bi mu mogao dobro pomoći nakon nogometne karijere.

Ante Budimir Život mu je obilježen velikom tragedijom, zarađuje milijune, ali svejedno ide na faks divider

Josip Stanišić Svašta se pisalo koga će izabrati, a onda se majka javila na društvenim mrežama divider

Marco Pašalić Stigao u Hrvatsku i postao zvijezda, ali nikad nije raskrstio s bauštelom divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider