Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
hit-igrač u Njemačkoj

Svašta se pisalo koga će izabrati, a onda se majka javila na društvenim mrežama

Josip Stanišić jedan je od glavnih aduta Vatrenih na Euru u Njemačkoj. Iza njega je sezona života.

Galerija Josip Stanišić Josip Stanišić Mario Pašalić i Josip Stanišić +12 Josip Stanišić u dresu Vatrenih

Jedan od nogometaša koje ćemo gledati na Euru u Njemačkoj jest i član hit-kluba ove sezone. Josip Stanišić bio je nepoznat hrvatskoj javnosti sve do debija za veliki Bayern. Samo su najzagriženiji nogometni fanovi čuli da u bavarskom velikanu postoji Hrvat koji obećava, no nakon njegova debija sve je postalo jasno, Hrvatska bi mogla dobiti velikog igrača.

Nekoliko godina kasnije ga je i dobila. Danas je Stanišić član Vatrenih i uz sve to igra u sjajnoj formi. Osvajač je Bundeslige s Bayerom prošle sezone te je bio važan kotačić u dvostrukoj kruni kluba iz Leverkusena.

Danas ima 24 godine i budućnost je pred njim.

Za vrijeme vladavine Nike Kovača na klupi Bayerna u momčad je tada ušao kao 18-godišnji branič. Stanišić je te 2018. godine zaigrao protiv PSG-a u prijateljskoj utakmici, a tri godine kasnije upisao je službeni debi za seniorsku momčad aktualnog prvaka Europe.

Najbolji poklon koji je Njemačka dala Hrvatskoj

Iako su mnogi pisali da je Stanišić već odbio Hrvatsku i potvrdio da će zaigrati za Njemačku, to se pokazao kao laž, a sve je demantirala njegova majka.

Stanišićeva majka odlučila se oglasiti nakon brojnih medijskih naslova o njegovoj budućnosti. Javila se na društvenim mrežama i potvrdila da on još nije izabrao reprezentaciju, ali da mu srce kuca samo za jedan dres i dodala zastavicu Hrvatske, pa je tako lako odgonetnuti na koji je mislila.

Josip Stanišić i Lionel Messi Josip Stanišić i Lionel Messi (Foto: Guliver image)

Nedugo nakon toga Zlatko Dalić je reagirao i pozvao ga među Vatrene.

"Nisam očekivao, ali sam bio naravno presretan, kao i cijela obitelj, zahvalan što sam dobio poziv i što mogu doći. Seka je počela plakati, svi su bili presretni, cijela obitelj. Dobio sam više od sto poruka, tako da su svi sretni", rekao je Stanišić za Dnevnik Nove TV.

Slavonac u duši

Stanišić je zapravo najbolji poklon koji je Njemačka dala Hrvatskoj. On je nogometno odrastao u Njemačkoj, koja mu je sve pružila u životu, no njegovo je srce kucalo samo za jednu reprezentaciju, njegovu Hrvatsku i dvojbe nije bilo… Bio je najsretniji toga dana kada ga je nazvao Zlatko Dalić.

''Moja obitelj dolazi iz Slavonskog Broda, grada na istoku Hrvatske. Ostvarenje sna za mene je igrati za Hrvatsku. Hrvatski nogometni savez i izbornik Zlatko Dalić mjesecima su naporno radili na tome da me dobiju i daju mi neku perspektivu. Zaista se veselim izazovu'', tako je Stanišić objasnio Nijemcima.

Otac mu je iz sela Malina, a majka iz susjednog Oriovca.

"Na ovom oriovačkom stadionu učinio sam svoje prve nogometne korake i uvijek ću biti dio Oriovca i svoje Slavonije. Znam koliko je bitno da i danas prenesem poruku ovim mojim najmlađim Oriovčanima da je uz trud, rad i zalaganje te držanje do obiteljskih i kršćanskih vrijednosti sve moguće, a jako me veseli ovako velik odaziv mojih Oriovčana", rekao je Stanišić prilikom posjeta Slavoniji.

Josip Stanišić Treći najskuplji Vatreni neće ostati u hit-momčadi: Iz HNS-a otkrili ekskluzivu za Euro divider

Josip Stanišić u dresu Vatrenih Josip Stanišić: "Njemačku trese nogometna euforija, naše navijače pogotovo" divider

Xabi Alonso podiže DFB Pokal Stanišić i društvo osvojili DFB Pokal! Bayer Leverkusen zaokružio sezonu iz bajke s duplom krunom divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider