Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Pojačava se momčad

Treći najskuplji Vatreni neće ostati u hit-momčadi: Iz HNS-a otkrili ekskluzivu za Euro

Josip Stanišić i Marin Pongračić obratili su se medijima na pripremama za Euro 2024.

Josip Stanišić odradio je sjajnu sezonu na posudbi u Bayer Leverkusenu s kojim je osvojio dvostruku krunu, no sad je u potpunosti posvećen Euru 2024. s Hrvatskom.

"Nitko nije očekivao takvu sezonu, a pogotovo ja. Krenuli smo u sezonu s idejom da može biti sjajna, ali da će biti toliko uspješna, nismo očekivali. Nažalost, izgubili smo jedno finale. Atalanta je bila bolja, ali nismo pretužni radi toga. Znamo da nikad u povijesti nisu osvojili Bundesligu, tako da mi je bila čast biti dio tog uspjeha", kazao je.

U finalu Europske lige protiv Atalante upisali su jedini poraz u sezoni:

"Svi smo bili žalosni nakon poraza u finalu Europske lige, ali brzo smo prihvatili činjenicu da to nije bio naš dan. Atalanta je bila bolja u svakom aspektu igre, brzo smo prihvatili poraz i fokusirali se na finale Kupa u kojem smo slavili."

Velike zasluge za takav uspjeh idu Xabiju Alonsu:

"Svi znamo kakav je bio kao igrač, uvijek je htio pobijediti, a to je unio i u klub. Doveo je super igrače koji su se sjajno uklopili u ekipu, malo treba i sreće, ali kao trener, kao čovjek je top. Nije samo fokusiran na nogomet, dođe do svakog, pita kako je, kako je kod kuće. Svi igraju za njega."

Stanišić se nakon sjajno odrađene posudbe u Leverkusenu vraća u svoj Bayern:

"Pričao sam s Bayernom, ali uopće ne razmišljam o tome. Fokus je na Euru, tako će ostati do kraja turnira, a poslije toga sam igrač Bayerna."

Pongračić je odradio odličnu sezonu u Lecceu s kojim je izborio ostanak u Serie A:

"Bio mi je cilj da odem jedan, dva nivoa ispod, da igram, da se vratim u formu. To sam uspio, ispunili smo cilj da ostanemo u ligi, tako da sam zadovoljan sa sezonom."

Dodajmo kako su iz HNS-a ekskluzivno otkrili da će Hrvatske utakmice u skupini B na Euru 2024. igrati u prvom dresu, odnosno crvenom-bijelom dresu.

Real Madrid zabio pogodak Real Madrid kaznio Borussiju Dortmund: Modrić zamijenio junaka Kroosa i osvojio šestu Ligu prvaka divider

  Ze Roberto FOTO Osvajač Lige prvaka s Realom izgleda neprepoznatljivo: S 50 godina puca od snage divider

Ancelotti i Modrić VIDEO Cijela dvorana umirala od smijeha: Modrić majstorijom završio najvažniju presicu sezone divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Gotovo je prvo poluvrijeme na Maksimiru. Vaš komentar?

Više o utakmici > https://bit.ly/3zBT0Em
Sve je spremno za UFC spektakl u Parizu! Naš Ivan Erslan se bori protiv Iona Cutelabe, a sve pratite u izravnom prijenosu na gol.hr-u!

Ajmooooo! 👊💪

Uključite se u prijenos > https://bit.ly/3TMjPwG

Cropix/Damir Krajac
GOOOL! Ma kakva golčina Brune Petkovića iz slobodnog udarca...

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
GOOOL! Dinamo vodi 1:0 protiv Lokomotive, sjajno je krenuo povratnički debi Nenada Bjelice.

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em