Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
DRUGA STRANA ŽIVOTNE PRIČE

Stigao u Hrvatsku i postao zvijezda, ali nikad nije raskrstio s bauštelom

Marco Pašalić veliki je adut Zlatka Dalića na Euru, a ovo je njegova priča.

Galerija Marco Pašalić Marco Pašalić Marco Pašalić i Ivanušec +8 Marco Pašalić

Marco Pašalić u reprezentaciju Hrvatske došao je iznenada. Njegov potpis za NK Rijeka i sjajne igre u SHNL-u otvorili su mu vrata Vatrenih, pa ga je Zlatko Dalić odlučio pozvati i na Euro 2024.

Tim potezom Pašalić je ostvario svoje snove. Praktički cijeli svoj život proveo je u Njemačkoj. Rodio se u Karlsruheu 14. rujna 2000. godine i od malih je nogu gledao nastupe Vatrenih.

Brzo je započeo i s nogometom, a prije tri godine život mu se promijenio. Naime, skauti velikana Dortmunda zapazili su njegov talent i doveli ga u klub. Igrao je za drugu momčad kluba, iako ima dva nastupa za seniore Dortmunda, u Njemačkoj su procijenili da ga ne trebaju, a mladi Marco odlučio se na novi životni potez i prvi dolazak u Lijepu Našu za nogometom.

Rijeka mu je prvi inozemni klub, danas je ozbiljan član reprezentacije, no njegov životni put stvarno je priča za sebe.

Pašalić je u Njemačkoj završio srednju školu, zatim ga je otac upisao na fakultet, koji on nije htio završiti jer mu je samo nogomet bio u glavi. Kako je danas teško uspjeti, otac mu je rekao da nova mora zaraditi na baušteli ako neće u školu. I tako je krenuo…

Zarađivao obiteljski kruh na baušteli

"Počelo je 2017. godine. Završio sam srednju školu, tata me upisao na faks, ali nisam htio završiti zbog nogometa. Tu sam uvijek nešto htio ostvariti. Tata mi je rekao da ako neću u školu, moram na bauštelu. Svako jutro našli bismo se u osam ujutro, brat, ja i dva radnika. Napravili bismo raspored tko što radi. A navečer sam u šprintovima na treningu. Šutu sam morao voziti, a vani 35 stupnjeva, to mi je bilo najgore. Nakon šest-sedam mjeseci krenuo sam s krečenjem. Prvo sam morao sve polijepiti da bude sve u redu. Ako ne bude u redu, brat bi sve morao skloniti.

Na kraju se radilo o tome da imamo kruha u kući. Ako ne radim kako treba, onda bi bilo po nosu. Nikad nisam raskrstio s bauštelom. Da sam sad u Njemačkoj i da bratu treba, pomogao bih mu", objasnio je u emisiji HRT-a ''Knjaz kod Vatrenih''.

"U Dortmundu je bilo napeto, bilo je sve super, išlo mi je kao u snu. Igrao sam, sve super, a onda je došla ta prva ozljeda u mom životu. Imao sam težak period prije Dortmunda kad mi je otac imao teški srčani", rekao je Pašalić za Dnevnik Nove TV.

Skupljao lopte Kramariću

Jedna zanimljiva stavka u njegovu životu jest ta da je u mladosti skupljao lopte na utakmicama Hoffenheima pa je tako bacao lopte i Andreju Kramariću, s kojim danas igra u napadu reprezentacije.

Osim nogometa, Pašalić prati i borilačke sportove. Najstariji mu brat živi u Zadru pa često ode k njemu i trenira boks, a u reprezentaciji o borilačkim aktualnostima razgovara s Lukom Ivanušecom, koji je dobar poznavatelj spomenutih sportova.

Pašaliću su čak govorili da nije ni za petu ligu, a danas je član jedne od najboljih reprezentacija današnjice i uskoro će zaigrati na svom prvom velikom natjecanju. To je možda i najbolji odgovor za sve one koji nisu vjerovali u njega.

VIDEO Od bauštele do Vatrenih:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider