Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spiskali milijune

Slavni klub doveo 30 napadača i svaki put promašio: Love dvije zvijezde za konačni pogodak

Otkako su David Sullivan i David Gold 2010. preuzeli "Čekičare", čelnici kluba kupili su 30 napadača, no niti jedan nije u potpunosti opravdao očekivanja.

Andy Carroll (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Engleski nogometni prvoligaš West Ham United u posljednjih devet godina kupio je 30 napadača, no niti jedan nije uspio zabiti barem 20 golova u sezoni, a među njima su i dva bivša hrvatska reprezentativca Nikica Jelavić i Mladen Petrić.

Otkako su David Sullivan i David Gold 2010. preuzeli "Čekičare", čelnici kluba kupili su 30 napadača, no niti jedan nije u potpunosti opravdao očekivanja. U 705 utakmicama u kojima su nastupili zabili su ukupno 147 golova.

Najefikasniji je Andy Carroll koji je u 126 nastupa zabio 33 gola, a zatim slijede Marko Arnautovic koji je zabi 21 pogodak, Diafra Sakho sa 18 pogodaka i Javier Hernandez sa 15 golova.

Platili ga kao suho zlato, a sad ga nitko neće: Najveći Barcin promašaj! Momčad Barcelone (Foto: AFP) Phillippe Coutinho (Foto: AFP) Philippe Coutinho (Foto: AFP) +4 Philippe Coutinho (Foto: AFP)

Među najgorim pojačanjima pokazali su se Benni McCarthy i Emmanuel Emenike. Južnoafrikanac se u 11 nastupa nije uspio upisati među strijelce, dok Nigerijac nije zabio niti jedan gol u 13 susreta.

Među 30 napadača koji su stigli u klub i nisu se proslavili nalaze se i dva hrvatska napadača Nikica Jelavić i Mladen Petrić.

Jelavića je u West Ham u kolovozu 2015. doveo Slaven Bilić i u klubu se zadržao jednu sezonu. Upisao je 13 nastupa i postigao samo jedan pogodak. Petrić je u tabor Hammerse stigao u rujnu 2013. kao slobodan igrač, no već u prosincu je napustio klub. Upisao je samo tri nastupa i nije postigao niti jedan gol.

Luis Figo otkrio: "Promijenio bih mnoge pogrešne odluke. Ronaldo nije ambiciozan" Luis Figo za IN magazin i GOL.hr Figo i Fani Stipković (Foto: GOL.hr) Luis Figo (Foto: AFP) +1 Luis Figo (Foto: AFP)

Posljednji napadač West Hama koji je u jednoj sezoni zabio barem 20 golova bio je Teddy Sheringham u sezoni 2004/05. kada je West Ham bio drugoligaš.

Zbog toga čelnici kluba ove sezone pokušavaju angažirati Gonzala Higuaina ili Diega Costu. Argentinac je igrač Juventusa koji je zadnje dvije sezone proveo na posudbi u Milanu i redovima Chelsea, dok je Brazilac sa španjolskom putovnicom prošle sezone igrao u Atletico Madridu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider