Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pa neće valjda...

Hit sezone, a ne ovise sami o sebi: Mogla bi ih zadesiti prava sportska nepravda

Mnoge su oduševili, ali situacija je takva da nisu sami krojači svoje sudbine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po imenima klubova i igrača derbi kola u Premierligi proteklog vikenda igrali su Tottenham i Manchester United, ali najintrigantniji susret bio je između West Hama i Leicestera.

Završilo je to pobjedom domaćeg sastava od 3:2 kojom su zadržali četvrto mjesto na ljestvici i primaknuli se trećeplasiranim gostima na samo bod zaostatka.

Do kraja je još sedam kola i ni u najluđem scenariju čak ni oni najoptimističniji navijači Čekićara nisu mogli zamisliti pred početak prvenstva da bi se njihov klub u ovako kasnoj fazi sezone mogao nalaziti na poziciji koja možda donosi plasman u Ligu prvaka.

Kažemo možda jer postoji mogućnost šokantnog raspleta u kojem bi, unatoč tome što bi završili četvrtom mjestu, bez Lige prvaka završili ili West Ham ili Leicester.

gol expired Bio je predmet sprdnje, a sada ga traži čak i Real: Otpisani vječni talent se preporodio u hitu sezone divider

Koliko god iznad svih očekivanja gurali i Čekićari i Lisice (naročito ovi prvi), toliko ne ovise sami o sebi. Njihova europska sudbina za iduću sezonu, osim vlastitih rezultata u Premierligi u narednih nekoliko tjedana, vezana je i za ono što će ove sezone napraviti preostali engleski predstavnici u Europi.

Iz Engleske će dva sigurna predstavnika biti Manchester City i Manchester United, kao vjerojatni budući prvak i drugoplasirani.

Englezi navijaju za ispadanje Engleza

Međutim, ako se dogodi da Liverpool ili Chelsea završe Premierligu na petom mjestu (ili lošiji od toga) i pritom ove sezone osvoje Ligu prvaka, onda će i oni izboriti LP sljedeće sezone.

Ako pritom i Arsenal, koji katastrofalno stoji na prvenstvenoj ljestvici, osvoji Europsku ligu, onda će oni steći pravo nastupa u Ligi prvaka iduće sezone, a četvrti klub iz Premierlige neće u Ligu prvaka nego će se morati zadovoljiti utješnom nagradom (Europskom ligom).

Jasno je stoga da će ovog tjedna klubovi koji igraju protiv Chelseaja i Liverpoola u Ligi prvaka (Porto i Real Madrid) te Arsenala u Europskoj ligi (Slavia Prag) imati golemu podršku u istočnom Londonu i Leicesteru...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider