Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vraća se u lige petice

Veliko pojačanje hit kluba: Tudor ga potjerao, uzeli ga ambiciozni Francuzi

Tudor ga je otpisao, a ambiciozni francuski klub spremno prihvatio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

OGC Nice je francuski klub u usponu – sezonu su završili na trećem mjestu nakon što su godinu ranije bili četvrti. Prošle sezone doveli su sjajnog trenera Luciena Favrea i Marija Balotellija, problematičnog napadača kojeg se Liverpool riješio besplatno, a u Nici je proigrao i postao prvi strijelac kluba sa 16 golova.

Slično pojačanje našli su i u ovom prijelaznom roku. Wesley Sneijder, 33-godišnji nizozemski ofenzivni vezni, našao se u nemilosti trenera Galatasaraya Igora Tudora, a nakon šokantnog ispadanja od švedskog Ostersundsa, klub je sporazumno raskinuo ugovor s nizozemskom zvijezdom koja je četiri i pol godine branila boje turskog velikana.

Spekuliralo se da će veteran nastaviti karijeru u američkom MLS-u, ali on će se ipak vratiti u Lige petice. Nice je na svojim službenim stranicama objavila da je Sneijder prošao liječnički pregled i potpisao ugovor.

Nica će igrati play-off za Ligu prvaka protiv Napolija nakon što je izbacila Ajax. Klub je prošle sezone bio jedan od hitova francuskog prvenstva, a nakon što je Monaco prodao nekoliko važnih igrača, ove sezone mogu računati na dodatni iskorak.

Sneijder je debitirao za Ajax s 18 godina, nakon čega je dvije godine igrao za Real Madrid. Uslijedio je transfer u Inter gdje je proživio najbolje dane karijere: 2010. osvojio je trostruku krunu, a s reprezentacijom Nizozemske došao je u polufinale Svjetskog prvenstva.

Te je godine po mnogima zaslužio Zlatnu loptu, ali na kraju nije bio ni među najbolja tri, što se smatra jednom od najvećih ''krađa'' u novijoj povijesti izbora za najboljeg igrača svijeta. Još uvijek je član reprezentacije Nizozemske za koju je debitirao još 2003., skupivši čak 131 nastup i 31 gol.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider