Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prosvjed navijača

Tudorov Galatasaray nakon šamara u Švedskoj ostao bez glavne zvijezde

Loše je slavni turski klub ušao u novu sezonu od koje mnogo očekuju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Turski nogometni velikan Galatasaray, kojemu je glavni trener hrvatski stručnjak Igor Tudor, objavio je kako je sporazumno raskinuo ugovor s nizozemskim reprezentativcem Wesleyjem Sneijderom (33).

Sneijder je igrao za Galatasaray posljednje četiri i pol godine te je za to vrijeme postao ljubimac navijača koji su nakon objave vijesti o njegovu odlasku iz kluba pred sjedištem kluba organizirali prosvjed i zatražili odlazak predsjednika Dursuna Ozbeka.

Za sada nije poznato gdje će Sneijder nastaviti karijeru, a kao najizglednija destinacija spominju se Sjedinjene Američke Države odnosno tamošnja MLS liga.

Prije Sneijdera, klub iz Istanbula ranije je napustila druga velika zvijezda - njemački reprezentativac Lukas Podolski - koji je karijeru odlučio nastaviti u Japanu.

Inače, Galatasaray je loše otvorio novu sezonu. U prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige s 2:0 ih je porazio Ostersunds FK, klub koji je prošle sezone završio tek na osmom mjestu u prvenstvu Švedske, ali je nastup u Europi izborio osvajanjem Kupa.

Za Tudora i njegove trupe još ništa nije izgubljeno jer u četvrtak će na svom stadionu pokušati nadoknaditi ta dva gola prednosti i plasirati se u treće pretkolo u kojem ih čeka pobjednik dvoboja Fola Esch (Luksemburg) - Inter Baku (Azerbajdžan).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider