Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Planiraju proboj među elitu

Bomba s Otoka: Rooney se vraća u svoj prvi klub koji ima velike planove!

Wayne Rooney je, prema pisanju engleskih medija, na putu za Everton, svoj prvi klub koji ima velike ambicije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski mediji pišu kako se Wayne Rooney vraća u Everton, klub u kojem je počeo karijeru i iz kojeg je kao 18-godišnjak prešao u Manchester United za 37 milijuna eura.

Prema pisanju engleskih medija Rooney neće otputovati s momčadi Uniteda na predsezonsku američku turneju kako bi mogao kompletirati transfer u Everton. Nagađa se da će ga United pustiti besplatno kako bi se riješio njegove visoke plaće i oslobodio prostor za dovođenje novih pojačanja.

U Evertonu bi navodno mogao zarađivati čak 250.000 funti tjedno, a ta je informacija odmah naišla na osude na društvenim mrežama. Takva plaća izgleda kao velika kocka budući da se radi o 31-godišnjaku koji je već godinama u silaznoj putanji i često izgleda kao 35-godišnjak.

Rooney je Unitedu dao 13 godina u kojima je postao ikona kluba i najbolji strijelac u povijesti. Osvojio je pet naslova prvaka Engleske i jedan naslov prvaka Europe.

Iskusni Rooney dolazi u vrlo ambiciozan klub koji je već potrošio 98 milijuna eura na mlade i talentirane igrače. Oni bi trebali biti kostur momčadi u velikom planovima Evertona koji traži proboj među elitu. Velika četvorka engleskog nogometa 21. stoljeća – Liverpool, Arsenal, United i Chelsea – postala je šestorka usponom Tottenhama i Manchester Cityja, a sada se u to ekskluzivno društvo želi ugurati i Everton.

Ambiciozni Everton, ako dovede Ronneyja, neće stati s trošenjem – na njihovoj je meti još nekoliko igrača, a najzvučnije ime je Olivier Giroud koji bi trebao zamijeniti Romelua Lukakua, prvu zvijezdu kluba koja je na odlasku u Chelsea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider